Mahmud Abbas’la Mescid-i Aksa gerilimini konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda konuşarak Kudüs'te Harem-i Şerif'te yaşanan gerilim hakkında bilgi aldı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün gerçekleşen görüşme sırasında Erdoğ

Mahmud Abbas’la Mescid-i Aksa gerilimini konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda konuşarak Kudüs'te Harem-i Şerif'te yaşanan gerilim hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün gerçekleşen görüşme sırasında Erdoğan, İsrail askerlerinin dün sabah saatlerinden itibaren Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslümanlarla çatışmalarını ve Müslümanların Harem-i Şerif'e girişini güç kullanarak bir süre engellemelerini kınayarak yaşananların kaygı verici olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hususta uluslararası camianın daha duyarlı bir tavır sergilemesi için Türkiye'nin elinden geleni yapacağına da dikkati çekti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sergilediği duyarlılık ve verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset