"Mahkemeyle dalga geçecek"

Has PArti Genel Başkanı Kurtulmuş, "Ben en az 8 ay öncesinden şu uyarıyı yaptım: ‘Bir gün Evren Paşa'yı mahkemeye çıkarırsanız, Evren Paşa gelecek ve mahkemeyle dalga geçecek' dedim, Şimdilik mahkemeye gelmiyor. Mahkemeye gelirse mahkemeyle dalga geçeceği

"Mahkemeyle dalga geçecek"

Has PArti Genel Başkanı Kurtulmuş, "Ben en az 8 ay öncesinden şu uyarıyı yaptım: ‘Bir gün Evren Paşa'yı mahkemeye çıkarırsanız, Evren Paşa gelecek ve mahkemeyle dalga geçecek' dedim, Şimdilik mahkemeye gelmiyor. Mahkemeye gelirse mahkemeyle dalga geçeceğini hepiniz göreceksiniz" dedi.

Kurtulmuş, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas'ta, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, "Türkiye artık eski Türkiye değildir, bunu herkes söylüyor. Türkiye'de artık o sıkı, jakoben, halktan kopuk, devletçi ve milletin değerlerinden uzak anlayış artık geride kalmıştır. Yeni Türkiye'yi kurmak istiyorsak, siyasal sisteminin değişmesi zorunludur. Bu sistemin içerisinde, 10 yıllık iktidarın değiştirebildiği bana göre en önemli adım Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesidir. Bunun dışında 12 Eylül'ün getirdiği siyasal sistemin hiçbir tarafına dokunulmamıştır" ifadelerini kullandı.

Yüksek Askeri Şura'da Başbakan'ın en başta oturmasının ya da Milli Güvenlik Kurulu'nda Cumhurbaşkanı'nın başta oturmasının önemli olmadığını savunan Kurtulmuş, "Demokrasilerde kimin nerede oturduğu değil, hukuken kimin nerede durduğu önemlidir. Örnek olsun diye söylüyorum. Milli Güvenlik Kurulu bu şekliyle anayasada durduğu sürece Türkiye'de her zaman potansiyel olarak bakanlar kurulundan daha üsttedir. Milli Güvenlik Kurulu'nu başbakanlığa bağlı istişare yüksek kurulu haline dönüştürmek zorundayız" diye konuştu.

 

"KENAN PAŞA MAHKEMEYLE DALGA GEÇECEK"

12 Eylül davasıyla ilgili görüşlerini de belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Şimdi Kenan Paşa'yı yargılıyoruz. Tahsin Şahinkaya'yı yargılıyoruz. Bunun çok güzel bir adım olduğunu hepimiz görüyor ve inanıyoruz. Ancak ben en az 8 ay öncesinden şu uyarıyı yaptım: ‘Bir gün Evren Paşa'yı mahkemeye çıkarırsanız, Evren Paşa gelecek ve mahkemeyle dalga geçecek' dedim. Çünkü, Evren Paşa mevcut boşlukları kullanacak ve şunu diyecek. 'Ben kötü bir şey yapmadım ki devletin bana vermiş olduğu vazifeyi yerine getirdim. İç hizmet yasasının 35. maddesi bana devleti koruma ve kollama görevi veriyordu. Ben de o görevi yerine getirdim' diyecek demiştim. Şimdilik mahkemeye gelmiyor. Mahkemeye gelirse mahkemeyle dalga geçeceğini hepiniz göreceksiniz."

"Çünkü adam bir şey söylüyor. Sivil siyasete, madem diyor madem bundan müştekiydiniz, 30 senedir benim koyduğum sistemi niye değiştirmediniz. Çuvaldızı batırıyorsunuz da siyaset de kusura bakmasın, iğnenin ucunu azıcık da kendisine batırsın. 30 küsur senedir bütün sivil siyaset bunları söylemedi mi? İktidara gelenler bunları değiştirmek için gelmediler mi? Ama bir müddet sonra milletin diliyle iktidara gelenler devletin diliyle konuşmaya başladılar. Türkiye'de sıkıntı budur."

 

"BU MİLLET CHP'YE YÜZDE 25'TEN FAZLA OY VERMEZ"

Yaşar Büyükanıt'ın '27 Nisan muhtırasını ben yazdım' dediğini anımsatan Kurtulmuş, "Niye araştırılmıyor? 27 Nisan muhtırasında Denizli'nin bir beldesinde 3 tane çocuk Peygambere salavat getirdi diye asker muhtıra yazıyor. Millet de diyor al sana AK Parti'ye % 47 oy. Türkiye'de çok partili hayatın birinci özeti budur. Askeri vesayete karşı millet kimi görürse kimi olduğunu varsayarsa ona oy veriyor. İkincisi Türkiye'de milletin askeri vesayetin sivil ayağı olarak gördüğü CHP zihniyetine karşı kimi görürse buna oy veriyor. Bugün ki CHP inşallah kendisini değiştirir. Kendisini yeniler, gerçekten yeni CHP olur. Aksi takdirde şunu söyleyim: CHP'liler kızıyorlarmış ama kusura bakmasınlar. Bu haliyle devam ettiği sürece bütün partileri kapatsanız bu millet CHP'ye yüzde 25'ten bir gram fazla oy vermez" şeklinde konuştu.

 

"ANAYASA YAPMA KONUSUNDA İKLİMİ BOZUK OLAN TBMM"

Yeni anayasa süreciyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Millet, 4 kişi anayasa yapar, söylediğim sözü de ciddiye almazlar diye anayasaya katkı sunmuyor. Buna rağmen biz Has Parti olarak ilk günden itibaren Meclis Başkanımıza yeni anayasayı sunduk, çerçevesini sunduk.

 

Zannediyorum şu an parti olarak anayasa teklifini sunmuş olan tek parti de biziz. Şimdi 'anayasayı yapma iklimi yoktur' lafına şunu söylemek istiyorum. Bu Pazar yeni bir anayasa yapmak istiyormusunuz diye bir referandum yapın, bu millet yüzde 75 - 80 yeni bir anayasaya ihtiyacımız var der.

 

Dolayısıyla millette anayasayı yapma iklimi mevcuttur da korkarım iklimi bozuk olan millet değil, milletin vekillerinin oturduğu parlamentodur, TBMM'dir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset