"Mağdur edebiyatı yapıyorlar"

Başbakan Davutoğlu parti kapatma iddiasına ilişkin, "CHP parti kapatılmasının yasaklanması konusunda samimi olmadı. Kılıçdaroğlu'nun meselesi seçim yaklaşırken mağduriyet edebiyatı yaparak halkın dikkatini çekebilir miyim. Size şans veriyoruz demokrasiye

"Mağdur edebiyatı yapıyorlar"

Başbakan Davutoğlu parti kapatma iddiasına ilişkin, "CHP parti kapatılmasının yasaklanması konusunda samimi olmadı. Kılıçdaroğlu'nun meselesi seçim yaklaşırken mağduriyet edebiyatı yaparak halkın dikkatini çekebilir miyim. Size şans veriyoruz demokrasiye saygılıysanız bunu tarihe gömmek istiyorsanız işte hodri meydan. Kılıçdaroğlu'nun zihniyetini gösteren ifadeler gördük.  Kılıçdaroğlu'nun ağzına demokrasi sözcüğü yakışmıyor. Kılıçdaroğlu senin ağzına yakışmıyor ki vatandaşın dikkatini çeksin. Kargaya bülbül sesi yakışır mı? CHP demokrasinin kargasıdır, demokrasi türküsünü söyleyen bülbül sesler de AK Parti grubundan çıkar." dedi.

Kimse kriz peşinde koşmasın diyen Başbakan Davutoğlu, "Ekonomide koordinasyon konusunda Merkez Bankası ve hükümet arasındaki ilişkide kimse kriz haberi beklemesin. ABD’den döner dönmez  gerekli görüşmeleri yaptım. Cumhurbaşkanımız yarın Merkez Bankası Başkanı’ndan brifing alacak. Önümüzdeki hafta koordinasyonu yakın takiple sürdüreceğiz. Kimse kriz ortamı doğacağı beklenti içine girmesin." dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

"KILIÇDAROĞLU TWEET ATMIŞ"

Kılıçdaroğlu bugün sabah tweet atmış. Korkun yok da niye günlerdir ağlıyorsun?

( Twitter hesabından CHP'nin kapatılacağı iddiaları ile ilgili açıklama yaan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu, 'Partiler kapanmasın diye anayasayı değiştirelim' diyor. Anayasaya bakarsak; bizim zaten bir endişemiz yok. Demokrasi için kendini siper etmiş, ülkesi ve milletinin refahı ve güvenliğinden başka bir şey düşünmeyen CHP'nin kapanma korkusu olamaz!" dedi.)

Kılıçdaroğlu böyle derde Demirtaş durur mu? Demirtaş iki kelime varsa yan yana yakışmayan demokrasi ve tehdittir. Siz tehdit diliyle 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi demokrasiye darbe vurma peşindesiniz. Demokrasiyi siz katlettiniz. Sizin dışınızda düşünen gençleri apartman katlarından attınız. En kısa zamanda anayasa değişikliği kanun teklifini genel kurula indirmek için çalışacağız. Herkes demokrasi sınavında ne not alacağını millette gösterecek.

"KİMSE KRİZ PEŞİNDE KOŞMASIN"

Kriz akbabaları çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden bahsetme sebebi bu, şimdi ümidi bu. Kendisinin heybesinde hiçbir şey olmadığı için 'önümüzdeki aylarda dünyada bir kriz olur, bu kriz Türkiye'ye yansırsa bana bir ekmek düşer' diye düşünüyor.  Eğer siz kriz akbabasıysanız biz Anadolu’nun aslanlarıyız. Bankacılık sektörümüz sapasağlam kimse kriz peşinde koşmasın. Biz Ankara'da oturan iktidar değiliz. Biz yerkürenin her yerinde dolaşırız. Ne zaman kriz olur? İhracatınız tek kalem bağlı ise korkun. 1 milyarın üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısı 8 idi şimdi 34. Bu ülkeye kriz yaşatmazlar. İhracatçılarımıza selam olsun. Büyüme yeterli değil, süratler arttırmamız lazım, ama dünya ortalamasının üstünde. Herhangi kriz işreti gördüğümüzde gündeme düşmeden alır gerekeni yaparız. Kılıçdaroğlu işsizlik üzerinde duruyor. Bizim için en önemli meseledir.Enflasyon büyük problem. Şunu bilmemiz gerekir biz enflasyonu düşürmek, faizleri düşürmek, ekonomik büyümeyi sağlamak hedefindeyiz.Önümüzdeki dönem istihdam arttırılacak önlemleri alacağız. Ekonomik göstergeler itibari ile kimse hevese kapılmasın. Ekonomimiz sağlam ellerdedir.

“CUMHURBAŞKANIMIZ MB BAŞKANI’NDAN BRİFİNG ALACAK”

Ekonomide koordinasyon konusunda Merkez Bankası ve hükümet arasındaki ilişkide kimse kriz haberi beklemesin. ABD’den döner dönmez  gerekli görüşmeleri yaptım. Cumhurbaşkanımız yarın Merkez Bankası Başkanı’ndan brifing alacak. Önümüzdeki hafta koordinasyonu yakın takiple sürdüreceğiz. Kimse kriz ortamı doğacağı beklenti içine girmesin. Spekülatörlere sesleniyorum yanlış hesap yapmayın.

F-4 KAZALARI

Bakanlar Kurulu'nda Hava Kuvvetleri Komutanımız uçak kazalarına yönelik detaylı bilgiler verdi. Kamuoyuna yansıtılan bilgilerdeki eksikleri görme imkanı bulduk. Her halükarda pilotlarımızın  en iyi en modern uçaklarla eğitim uçuşu yapmasını sağlamak konusunda kararlıyız. Bu uçaklardan bazılarının envanterden çıkışı önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Diğerleri de eksiklikleri tamamlanarak kademeli olarak envanterden çıkarılacak.

KADINA KARŞI ŞİDDETE EYLEM PLANI

Çözüm süreci milletimize mal olmuş süreçtir. Çözüm süreci annelere emanettir. Kardeşlik sürecine sahip çıktıkça önümüz ve istikbalimiz teminat altına alınır. Kadına yönelik şiddete yönelik  6 maddede çalışma içine gireceğiz. Elektronik denetim mekanizması getiriyoruz. Elektronik kelepçe ile mağdurun etkin korunması sağlanacak. Şiddeti uygulayanlar psikolojik olarak hastalıklıdır. En namert kişi kadına el kaldıran kişidir. Mertlik zayıfa el kardırmakla ispat edilemez. Medya cinayetleri detaylı görsel malzeme ile gösterilmemeli. Özgecan'ın ailesi tekrar tekrar o görselleri gördüğünde ne hissetiler. Hepimiz şiddete maruz kalan kadınlarımızdan yanayız. Önemli olan zihniyet değişimidir. Şiddet izleme ve önleme merkezleri bundan sonra 81 ilde hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset