Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran'a kadar "barış, barış" diyenlerin, 7 Haziran'dan sonra terörü tekrar gün ışığına çıkardıklarını belirterek, "7 Haziran seçimleri bitti, 11 Temmuz'

Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran'a kadar "barış, barış" diyenlerin, 7 Haziran'dan sonra terörü tekrar gün ışığına çıkardıklarını belirterek, "7 Haziran seçimleri bitti, 11 Temmuz'da Kandil'den bir talimat geldi, "Artık çözüm süreci bitmiştir, artık ayaklanabilirsiniz" dediler" diye konuştu.

1 Kasım Milletvekili Genel seçimlerinde Mersin'den 1. sırada aday gösterilen eski Bakan Elvan, Kurban Bayramı dolayısıyla eşi Zeliha Elvan ile birlikte Mersin'e gelerek, AK Parti İl Başkanlığı önünde partililerle bayramlaştı. AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar'ın, seçim otobüsünün üzerinde Mersin milletvekili adaylarını tanıtmasının ardından eşi Zeliha Elvan ile birlikte partilileri selamlayan Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmeleri ve çözüm sürecine değindi.

Kendisini, "Toroslar'ın, Akdeniz'in bir evladı" olarak niteleyen Elvan, partililerin Kurban Bayramı'nı kutladı. "Bu bayram bizim birlikteliğimizin, birbirimize olan yakınlaşmamızın doruk noktasına ulaşmasını vesile eylemesin inşallah diyen Elvan, iki dönem Karaman milletvekilliği yaptığını, geçen kısa dönemde de Antalya milletvekili olarak görev aldığını belirterek, "Bu dönem nasip şimdiymiş Sayın Başbakanımız beni özellikle Mersin'e göndermek istedi, ben de kendisine severek kabul edeceğimi, benim de bir Mersinli olduğumu kendisine ifade ettim ve Mersin'den adayım. Mersin'e hizmet etmek için geldim. Mersin'e hizmet benim için büyük bir şereftir" dedi.

"ARTIK MİLLETİMİZ BELİRSİZLİK İSTEMİYOR"

Türkiye'nin 1 Kasım'da önemli bir seçimi yaşayacağını, bu seçimin öyle sıradan bir seçim olmadığını vurgulayan Elvan, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin geleceğini tayin edecek olan bir seçim olduğunu, bu nedenle partililerinden çok çalışmalarını istedi. Elvan, "Artık milletimiz belirsizlik istemiyor. Milletimiz istikrarsızlık istemiyor. Milletimiz ekmeğinin küçülmesini istemiyor. Milletimiz ağzının tadının bozulmasını istemiyor. Bakınız şu 3-4 ayda yaşadıklarımıza. Evet, yüksek miktarda bir oy aldık, yüzde 41 ile Türkiye'nin en büyük partisi olma konumunu koruduk. Bizim gerimizde kalan partiye tam 17 puan fark attık ama milletimiz bizi tek başına iktidar olmaya layık görmedi. Şu 3-4 aylık süreçte bu ülkedeki sıkıntıları hep birlikte gördük. Döviz 3 lirayı geçti, Euro 3,4'e çıktı. Yatırımcılar "ne olacağını bilemiyoruz, onun için ben yatırımlarımı bir süre daha erteleyeceğim" diyor" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEYİ YÖNETMEKTEN ÇEKİNİYORLAR VE KORKUYORLAR"

Konuşmasında koalisyon hükümeti kurma sürecine de değinen Elvan, o dönemde görüştükleri CHP ve MHP'ye yüklendi. Türkiye'nin önünü açabilecek olan tek partinin AK Parti olduğunu, diğer partilerin ise iktidar olma gibi bir hevesleri olmadığını kaydeden Elvan, CHP ve MHP ile yapılan istikşafi görüşmelere bizzat katıldığını anlatarak, şunları söyledi: "Maalesef CHP, 13 yıllık icraatımızı yok sayıp "bugüne kadar yapılanların tamiratını yapalım" dedi. Biz ona rağmen "birçok farklılığımız var, gelin kısa süreli bir koalisyon hükümeti kuralım" dedik, ona da "hayır" dediler. MHP'ye gittik, daha görüşmeye başlamadan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, "biz sizinle koalisyon yapmayız" dedi. Bir taraftan "biz elimizi değil, gövdemizi bu ülke için koruz" dedi, diğer taraftan bir koalisyona ortak olmaktan korktular. Eğer sen bir parti olarak iktidar olma amacın yoksa niçin siyasettesin sen? Niye koalisyonda ortak olmak istemiyorsun? Bu ülkeyi yönetmek istemiyor musun sen? Demek ki istemiyorlar. Bir taraftan vatan-millet diyorlar ama diğer taraftan da bu ülkeyi yönetmekten çekiniyorlar ve korkuyorlar. Belki şunu düşündüler, "ya biz AK Parti ile koalisyon yapmayalım da onları HDP'ye zorlayalım, HDP ile koalisyon yapsınlar" dediler."

CHP ve MHP'yi seçim hükümetine bakan vermedikleri için de eleştiren Elvan, iki partinin de anayasanın gereğini yerine getirmediklerini belirterek, "Bunlar yanlış şeyler. Onun için şu yaşadığımız süreç bize şunu gösterdi, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi ancak ve ancak AK Parti'nin tek başına iktidarıyla mümkün olur. Onun için biz de "Tek başına iş başına" diyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ ETLE TIRNAK GİBİYİZ. BİZLERİ KÜRT KARDEŞLERİMİZDEN AYIRAMAYACAKLAR"

Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmak, geleceğini karartmak, ülkeyi bir maceraya sürüklemek isteyenler olduğunu da söyleyen Elvan, bunlara asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Çözüm sürecini de değinen Elvan, çözüm sürecini Kandil'in bitirdiğini dile getirerek, "Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet ülküsünün yıpratılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bunu böyle biliniz. 7 Haziran seçimlerine kadar "barış, barış" dediler, 7 Haziran seçimleri bitti, Kandil'den bir talimat geldi. Ne dendi, "Artık çözüm süreci bitmiştir, artık ayaklanabilirsiniz" dediler. Kim söyledi bunu? Kandil söyledi. Ne zaman? 11 Temmuz'da, 7 Haziran'dan sonra. Şimdi 7 Haziran'a kadar "barış, barış" diyenler, 7 Haziran'dan sonra nasıl olsa AK Parti tek başına iktidara gelemedi, bunu da bir fırsat bilip terörü tekrar gündeme getirdiler, gün ışığına çıkardılar ve terör faaliyetleri başladı. Ama görüyorsunuz son 1-1,5 aylık süreç içerisinde teröre karşı kararlılığımızla kesin bir mücadele ediyoruz. Allah'ın izniyle terörün kökünü kazıyacağız. Bizi ne Kürt kökenli kardeşimizle ne de başka kökenli bir kardeşimizle hiçbiriyle sorunumuz yok. Biz etle tırnak gibiyiz. Bizleri Kürt kardeşlerimizden ayıramayacaklar. Biz bugüne kadar birlikte, beraber yaşadık, birlikte hareket ettik, birlikte güldük, birlikte ağladık" dedi.

Özellikle Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen dış mihrakların terörü harekete geçirdiklerine dikkat çeken Elvan, şöyle devam etti: Terör nasıl ayakta kalır, sorarım size? Dışarıdan güçlü bir destek olmazsa, o dış mihrakların desteği olmazsa ayakta kalabilir mi? Kalamaz. Ama Allah'a çok şükür Türkiye eski Türkiye değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teçhizatı eski teçhizatlar değil artık. Terörü kökünden bitireceğiz. Her türlü donanıma da sahibiz. Bu ülkeyle, bu milletle, bu devletle, bu bayrakla hesabı olanlar da bu hesabın nasıl görüldüğünü geçmişte çok iyi gördüler. Biz yeter ki, birlikte hareket edelim, birlikten güç doğar, bizi kimse yıkamaz, bize karşı kimse mücadele edemez."

Mersin'in çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu, yapacakları hizmetlerle Mersin'i şaha kaldıracaklarını da belirten Elvan, Mersin'de devam eden projeler ve yeni projeler hakkında da bilgi vererek, Mersin- Adana karayolu'nu üç şeride çıkaracaklarını, ihalesini de 1 Kasım seçimlerinden önce gerçekleştireceklerini bildirdi. Liman-Hal arasındaki yolu da Karayolları bünyesine alarak 1 Kasım öncesi ihalesini gerçekleştireceklerini aktaran Elvan, Mersin-Antalya Sahil Yolu'nun bitmesine ise 38 kilometre kaldığını, bu yıl 4 tünel daha açacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından seçim otobüsünden inen Lütfi Elvan, parti binası önünde milletvekili adayları ile birlikte partililerle tek tek bayramlaştı.

LÜTFİ ELVAN'DAN ŞEHİTLİĞE ZİYARET

Bayramlaşmanın ardından, eşi Zeliha Elvan ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nın karşısındaki Mersin Şehir Mezarlığı'na geçen Elvan, burada Mersin Şehitliğini ziyaret etti. Oukanın Kuran-ı Kerim'i dinleyip dua eden Elvan ve eşi, daha sonra şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı.

Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

Lütfi Elvan: Çözüm sürecini Kandil bitirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler