Libya'ya Trabzon'dan açıklama

AK Parti Trabzon İl Yönetimi Dış ilişkiler Başkanı Müfit Gürsel Paşaoğlu Libya’da yaşanan olaylarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. İşte Paşaoğlu’nun açıklaması;Libya’daki vatandaşlarımızın ülkemize intikalleri hava, deniz ve karadan devam etmektedi

Libya'ya Trabzon'dan açıklama

AK Parti Trabzon İl Yönetimi Dış ilişkiler Başkanı Müfit Gürsel Paşaoğlu Libya’da yaşanan olaylarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. İşte Paşaoğlu’nun açıklaması;

Libya’daki vatandaşlarımızın ülkemize intikalleri hava, deniz ve karadan devam etmektedir.

Şu ana kadar, 11’i tarifeli, 16 özel tahliye ve 12 askeri olmak üzere toplam 39 uçak ve 2 gemi ile 10.492 vatandaşımız ülkemize getirilmiştir. (Kendi imkanları ve çalıştıkları şirketlerin organizasyonuyla ülkemize intikal eden vatandaşlarımız bu rakamın dışındadır.)

Ülkemize getirilen vatandaşlarımız, Marmaris ve Dalaman’da kurulan Kabul Merkezlerimizde karşılanarak, Başkanlığımızca sağlanan otobüslerle gidecekleri şehirlere gönderilmektedir.

Genelkurmay Başkanlığı'na ait İskenderun Gemisi ve beraberindeki Oruç Reis Firkateyni Bingazi Limanı’ndan 517’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 1.730 kişiyi alarak bugün sabah saat 07.30’da Marmaris’e hareket etmiştir.

Kızılay tarafından Libya’dan tahliye edilen vatandaşlarımız ile Büyükelçiliğimiz personelinin acil ihtiyaçları ve Libya halkına yardım için; deniz ve havayolu ile 20.000 kişilik kumanya, muhtelif gıda, 4.500 adet battaniye, 1.400 adet uyku tulumu ve hijyenik setlerden oluşan 106 ton ağırlığında insani yardım malzemesi gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset