Leyla Zana’dan çağrı

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'da yaşanan terör saldırısında ölenlerin yakınlarına taziye dilemek için İzmir'e geldi. Zana, "Sayın Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partilerini bir araya getirsin. Bu acı herkesindir" dedi.HDP İzmir İl Başkanlığında b

Leyla Zana’dan çağrı

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'da yaşanan terör saldırısında ölenlerin yakınlarına taziye dilemek için İzmir'e geldi. Zana, "Sayın Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partilerini bir araya getirsin. Bu acı herkesindir" dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'da yaşanan terör olayları sonucu hayatını kaybedenlere başlığı diledi. "Üzüntümüz çok büyük" diyen Zana, "Acımızın tarifi imkansız. Türkiye bu felaketleri hak etmedi. Maalasef yaşadığımız tablo, geçmişte yeteri kadar ses çıkarmadığımızın göstergesi. Bir bütün olarak toplumun her kesiminden kaybımız var. Ölenlerin hepsi barış şehitleri. Ankara'ya bir çığlık olmaya geldiler ve Ankara kara bir tabloya dönüştü. Siyasetin sorumsuz beyanları insanların taziyelerini bile yeterince yaslarını tutamadı. Herkes bundan büyük dersler çıkarır. Kutuplaşmanın topluma bir felaket getirdiğini herkes görür. Bundan sonra yeni bir sayfa açılır. Cumhurbaşkanının karanfil bırakması yetmiyor. Tetiği çeken de, patlatan da, zihniyetin de ortaya çıkması gerekiyor. Hesap sorulmadan, adalet yerini bulmadan hiçbirimizin acısı dinmeyecek. Ülkeye yönetenler sorumlu ve bir çağrı yapmalıdırlar, şiddete karşı ortak tavır olmalıdır. Teröre karşı ortak tavır dendiğinde terör kavramına hepimizi sokuyorlar. Ama şiddet nereden gelirse gelsin şiddete karşı ortak tavır alalım. Mevcut iktidara hangi parti gelirse gelsin kendisini ülkenin sahibi zannediyor. 100 yıl böyle geçti bir 100 yıl daha böyle geçmez" dedi.

"PARTİLER BİR ARAYA GELSİN"

Partilerin bir araya gelip birlik içinde davranması gerektiğini belirten Zana, "Sayın Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partilerini bir araya getirsin. Bu acı herkesindir. Ölen arkadaşların tek tek ismini bilmiyorum ama acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız. Ama Yunus Emre'nin sözü gibi; "öfke baldan tatlıdır ama meyvesi acıdır." Öfke öfkeyi doğuracak. Bu yas havası dayanışmaya dönsün. Birlikte el ele aşılacak bir durum. Tekrar çağrımı yeniliyorum, herkes ders çıkarmalı. Seçimler gelip geçicidir. Hiçbirimizin vekillik gibi bir makam çabası yok. Ege'ye başka türlü gelmek isterdim. Benim gibi insanların kaderi bu. 40 yıldır hep cenaze topluyoruz ve taziye dileklerinde bulunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset