Leyla Zana: "Umudumla geldim"

Leyla Zana, DEP Diyarbakır Milletvekili olduğu sırada 1994’te dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından gözaltına alınarak polis araçlarıyla çıkartıldığı Meclis’e 17 yıl aradan sonra bağımsız Diyarbakır Milletvekili olarak döndü. Zana, Meclis’e girmeden

Leyla Zana: "Umudumla geldim"

Leyla Zana, DEP Diyarbakır Milletvekili olduğu sırada 1994’te dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından gözaltına alınarak polis araçlarıyla çıkartıldığı Meclis’e 17 yıl aradan sonra bağımsız Diyarbakır Milletvekili olarak döndü. Zana, Meclis’e girmeden önce yaptığı açıklamada “Barışa olan umudumdur beni buraya getiren” dedi.

12 Haziran seçimlerinde BDP’nin desteklediği Blok listesinden seçilen Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, BDP Eşbaşkanı Sehalattin Demirtaş ve bazı BDP’li milletvekillerinden yaklaşık yarım saat sonra TBMM’ye geldi. Zana burada gazetecilere yaptığı açıklamada diyalog çağrısı yaparak şöyle konuştu:

“Barışa olan umudumdur beni buraya getiren. Gönül isterdi ki bugün Mehmet Sincar’lar, Orhan Doğan’lar, Hatip Dicle ve Kemal Aktaş’lar da aramızda olsaydı. Gönül isterdi ki bu ülkenin seçilenleri demir kapılar ardında olmasaydı, etnik kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, ideolojik, politik duruşu ne olursa olsun toplumsal karara saygı ve bir ulusun iradesinin açığa çıkması için seçilen insanların gelip sorunların çözülebileceği bir zeminde toplumsal sorunları çözme iradesine kendi iradesini katmış olsaydı. Beklentim odur ki bir an önce bu ülke toplumun her kesiminin beklediği huzur, barış, demokrasi ve özgürlüklere kavuşmasıdır.”

-"HEPİMİZİN UMUDU, ÇABASI SİLAHLARIN SUSMASI"-

Zana, bir gazetecinin “Nasıl duygular içindesiniz, neler hissediyorsunuz?” sorusu üzerine “Arkadaşlar bu zemin duygularımızı ifade edeceğimiz bir zemin değil, daha çok mantığımızı çalıştırabileceğimiz ve ortak çözümleri arayacağımız bir zemindir” dedi. Zana, “Yaptığınız diyalog çağrısı aynı zamanda silahların susturulması yönünde bir çağrı mı?” sorusuna da “Aslında bu silahların çoktan susması gerekirdi. Hepimizin umudu, çabası o; bir an önce silahların susması, insanın konuşmasıdır” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset