Kurtulmuş:Trabzon buyıl şampiyon

Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Trabzon teşkilatının katılımıyla Trabzon basınıyla bir araya geldi. Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “HAS Parti Doğu Karadeniz’de de tutmuştur milletin zihnine gönlüne yerleşmişti

Kurtulmuş:Trabzon buyıl şampiyon

Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Trabzon teşkilatının katılımıyla Trabzon basınıyla bir araya geldi.

 

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “HAS Parti Doğu Karadeniz’de de tutmuştur milletin zihnine gönlüne yerleşmiştir, yönetme sırası HAS Parti’ye gelmiştir.

Uzun süredir Kuzey Afrika’da devam eden başka ülkelerde de boy gösteren toplumsal olaylardır. Bütün konuşmalarımızda iki vurgunun üzerinde duruyoruz. Son üç asırdır Dünyayı yöneten dünyanın kaynaklarını sömüren ve bu şekilde dünyanın iliklerini emen bir sistemin kürasel sistemin bu şekilde devam edemeyceği bunun bir medeniyet krizi olduğunu önümüzdeki dönem su ve gıda krizlerinin artarak devam edeceğini söylüyorduk. Bu olaylar dünyadaki medeniyet krizlerinin çzok somut örnekleridir. Sadece Afrika’nın Latin amerika’nın yoksul ülkelerini değil iktisaden gelişmiş ülkelerini de ilgilendiren en önemli hususlardan birisi gelir dağılımındaki adaletsizlik fukaralık ve işsizlik gibi konuların toplumları derinden etkiliyor olduğudur. Tunus’taki olayları üniversite mezunu olmasına rağmen bir tkürlü iş bulamadığı için el arabasında meyve sebze satan öğrencinin elinden alınmasıyla başladı. Bir insanı yarım ekmeğe muhtaç etmek kadar büyük zulüm olamaz. Dtünya bu krizlerin içindedir bu krizler önemli bir şekilde devam edecektir”  

 

Kurtulmuş, “Bu karışıklıkların biran evvel son bulması bu ülkelerde de halkın sesinin yükselmesi halkın bu sistemin pençesine bir daha düşmemesidir. Türkiye’deki uyarılarımızıbir kere daha tekrarlamak istiyorum. Dünyanın bu ülkelerinde varolan manzalara Türkiyedde vardır. İş gününde geçiyor olmamıza rağmen Karadeniz’in il ilçelerinde sokaklar genç işsizlerle doludur. Fındık gibi çay gibi sztratejik ürünlerimiz beş para etmez hale getirilmiştir. Bunların sosyal olaylara neden olduğu unutulmasın" dedi.

 

Kurtulmuş'un çok çarpıcı açıklamaları için diğer sayfaya geçiniz

 

 

 

Kurtulmuş, "HAS parti işler daha olumsuz noktaya gelmeden hakça bölüşümü esas alacak bir ekonomik programla yoluna başlıyor. En temel vurgu yaptığımız alanlardan birisi de budur. HAS Parti’nin üzerinde durduğu Türkiye siyaseti için önemli konulardtan birisi siyasetin uslübudur. Özellikle AKP ve CHP arasında devam eden ve maalesef çok drüzeysiz bir şekilde sürdürülen siyasi tartışmalar milletimize illellah dedirtiyor. Recep Bey Kemal efendi arkasından boy pos tartışması arksasından con ahmetin devirdaim makinesı ötekinin ben bu ayvayı recep beye yedireceğim demesi birisinin kaynak dieğerinin oynak demesi Türkiye siyasite bu uslubu kaldıramıyor. 5-10 yaşında çocuk olsa kulağından çeker oturtturursun bu üslup üzerindenm kamplar yaratarak milleti iki kutuplu bir sisteme sokmak istiyorlar diye aylardır uyarıyoruz. Maalesef bu tartışmayı bu uslup ve düzeysizlikle sürdürüyorlar. Sürekli olarak kamplaştırmayı artıracak sözler: Sürekli toplumu bir takım değerler üzerinden kampylaştırmaya çalışan ifadeleri duyuyoruz. Arkasından esas niyetin ne oludğunu sayın başbakan ağzından kaçırmıştır. Türkiye’de iki partili bir sistemi istiyorum diyor. Emriniz olur başbakan. Bu ülkeye fazladır isterseniz bütün partileri kapatalım siz tek başınıza ülkeyi yönetin. Sayın Başbakanın nicin 12 eylül yöneticilerini yargılamadığını, 12 eylül 2010 da bunu söylemesine karşın niçin yargılanmadıklarını şimdi daha iyi anlıyoruz. Çünkü türkiyede iki partili siyasal rejimi yerleştirmek için ihtilal yapılmıştır. Ondansonraki partilerin kapatılmasıyla Türkiye siyasetinde iki partili bir sistem oluşturulmaya çalışıldı. Şimdi öyle anlaşılıyor ki bu iki partili siyasal sistemin oturtulması için vaktin tamamlandığını düşünüyor sayın başbakan. Bunu yaparken de 12 eylül ihtilalcileri ile aynı sözü söylüyor. Yüzde 10 barajı kalkarsa istikrarsızlık olur diyor. Bırakın bunu sayın Kenan evren marmaristen söylesin bunu söylemek seçilmiş bir başbakana yakışmaz.

Siyasal sistemin amerikan vari bir sistem yapılmaıs için çalışmalar son noktaya gelmiş ve bunu seslendirmeye başlamışlardır ama bir şeyi unutuyorlar Türkiye ile amerikan toplumu birbirine benzemez. Amerikanın halkının yüzde 50 si siyasetle hiç ilgilenmez Türkiye öyle değildir bu ülkede Bosna ile ilgili bir konu olur bütün evlerde dua edilir yardımlar toplanır.

Bu ülkeye iki partili sistem getirilemez. Bu yanlış olur sadece antidemokratik değil bu ülkenin sosyolojik yapısıyla da uyum sağlamaz.

Yüzde 10 barajı ile bir istikrar sağlıyorsa bu sekiz yıllık iktidarlarında bu milletin hayrına gerçekleşmiş ülkenin hayrına olan bir şey göstersinler.

Bir karar var mı AKP ile CHP oturup beraber alsınlar ve milletin hayrına olsun.

Birbirleriyle el dahi sıkışmayan oturup konuşma nezaketini göstermeyen iktidar ve muhalefet neyin istikrarından bahsediyorlar.

Önce tütün, sonra şeker pancarı fındığı mahvettiniz burada istikrar var şimdi sıra çaya geldi bunda da istikrar var. Türkiye’nin düzenli olarak borçlarının artmasında iç borç faizinin yükselmesinde işsizliğin fukaralığın artmasında istikrar var. Bu tuzu kuruların maalesef kendi işlerini döndürmesindeki istikrardır bu. Sayın başbakan statükonun karşısında olduğunu söyleyerek bu milletten oy almıştır ama statükonun yanında yer almıştır.

Türkiye ekonomisi iyiye gidiyorsa sayın Koç ve yönetici işadamı arkadaşlarımız, bu on yıl içerisinde borçlarınız ne kadar arttı, elinizde kaç şirketiniz yüzde yüz yerli sermaye olarak kendi şirketiniz olarak devam ediyor kaç yabancı şirketle ortak oldunuz. Ya bu tuzu kuruların tuzu ıslanmıştır yada başbakan onlarla anlaşarak statükonun yanında bir kere daha konuşlandırmayı esas almıştır.

HAS Parti bu memlekette halkın yönetimde söz sahibi olmasını istediği gibi,

Bundan sonra hiç kimse eski statükonun sözlerini yerine getiremeyecek ve çoğaltmayacaktır. Söz sahibi de karar sahibi de halkın kendisi olacaktır.

Sayın başbakan yüzde on barajının arkasına sığınarak iki kere iktidar olmuş ….

Yüzde 10’ın arkasına sığınarak iktidara gelmiş partiler şimdi nerededir?

İlla barajlar istiyorsa sayın başbakana Trabzon’dan sesleniyorum bu barajları yüzde 30’lara çıkarın da daha rahat edin.

 

 

 

Kendine demokrat olmaz demokrasiye yakışmaz, döner kendine demokrat olanın kendisine zarar verir. Başbakanı samimi olarak demokrat olmaya, kendi partisinin lehine değil milletin halkın lehine ne varsa onu yerine getirmeye davet ediyorum. Sayın Başbakanın eski dönemlerini de biliyoruz. İl Başkanı olduğu zaman İstanbul belediye başkan adayı olduğu zaman aynı şeyler birileri tarafından söyleniyordu. Yüzde on istikrar için gerekli deniliyordu. Bunlarla mücadele eden bir başbakanın bunları söylemesini tarihi anlamda da anlayamıyorum. Sayın Başbakan böyle davranırsa onun da siyasette ders alması gerektiğini düşünüyorum. Kavgalar gürültüler yüzde on barajları antidemokratik söylemlerin hepsinin amacı önce Türkiye’de iki partili sistemi kurmak, bununla başkanlık sistemini kurmak. Türkiye bugünkü antidemokratik yapısıyla sözde var olan demokrasisiyle başkanlık sistemine geçemez. Türkiye’de millete rağmen var olan egemen adacıklar. Birinci önceliğin Türkiye’nin demokratikleştirilmesinde olduğunu düşünüyoruz. Bugün için başkanlık sistemini konuşmak seçimle krallıkları işbaşına getirmek olur”

 

Kurtulmuş Trabzonspor'u konuştu

 

 

 

TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAK

Genel Başkan Kurtulmuş, Trabzonspor’un bu sezon şampiyon olacağına inandığını da belirterek, “Trabzon’dayız. Trabzonsporla ilgili söz söylemeden Trabzon’da konuşulmaz. Bu yıl bir 28 şubat olmazsa Trabzonspor’un şampiyon olacağını görüyorum. İyi top oynuyor ama şu Pazar günkü fener maçını bir geçin de ondan sonra şampiyonluğa geçin.

Gençliğimizdeki takımı da özlüyoruz. Takımın yarısı yabancı olan şampiyonluklar da zevk vermiyor. Trabzonspor  eski güzel futbol oynadığı şampiyonluklar yaşadığı o dönemlere inşallah yeniden döner. Trabzonspor  inşallah bu sezon Anadolu’nun yüzünü bir kez daha güldürür” dedi.

 

 

 

 

EV EV KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, “Halkın Sesi partisi olarak ev ev kapı kapı dolaşarak iktidara geleceğiz” dedi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Şeref Malkoç ise, yaptığı konuşmada HAS Partinin Trabzon ve Rize’de tuttuğunu belirterek. “Türkiye genelinde siyasi tarihimizde ilk defa 20 günlük bir süre içerisinde en kalabalık kurucu kadro ile partimizi kurduk. Ardından Türkiye genelinde ilçelerde ve illerde teşkilatlarımızı tamamlayıp çok kısa bir süre içerisinde büyük kongremizi yaparak seçime girme hakkını elde ettik. Okullarda değişik destanlar okumuşuzdur. Bu destanların bir kısmında; ‘ileride ülkesine milletine memleketine büyük hizmet yapacak olanlar 9 ayı beklemeden doğarlar, üçüncü ayda yürümeye başlarlar, 5. ayda da konuşmaya başlarlar, bir yıl dolunca da ülkelerini yönetirler’ destanlarda böyle kahramanlar vardır HAS Parti’nin kuruluşu da böyle oldu. Türkiye genelinde bu çalışmalar katkı veren genel başkanımız ve genel merkez yönetici arkadaşlarıma Trabzon’da il başkanımız ilçe başkanımız ve çalışma arkadaşlarından Allah razı olsun, olağan üstü bir gayretle Trabzon’un ilçelerinin hemen hepsini tamamladınız. Bu çok güzel bir gelişmedir. Ordu’dan, Rize’ye, Trabzon’a kadar Karadenizli bu davayı sahiplenmiştir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset