Kurtulmuş: MHP ve CHP seçmeni AK Parti’yi...

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörün bu kadar azgınlaştığı bir dönemde Türkiye'yi güçlü bir iktidarsız bırakmamak için MHP ve CHP seçmenin de ciddi bir şekilde AK Parti'yi desteklemeye başladıklarını görüyorum. Muhalefet partilerinin "Koalisyon ortağ

Kurtulmuş: MHP ve CHP seçmeni AK Parti’yi...

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörün bu kadar azgınlaştığı bir dönemde Türkiye'yi güçlü bir iktidarsız bırakmamak için MHP ve CHP seçmenin de ciddi bir şekilde AK Parti'yi desteklemeye başladıklarını görüyorum. Muhalefet partilerinin "Koalisyon ortağı olabiliriz" sözleri bundan dolayı" dedi.

1 Kasım seçimlerine 3 gün kala memleketi Ordu'da çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kurtulmuş, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Yusuf Ziya Orhan'ın sunduğu "Gündem Analiz" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Vatandaşlarımızın 7 Haziran'dan sonraki dönemde, kimlerin kriz çıkarmak istediklerini, güçsüz bir Türkiye'nin kimlerin amacına hizmet ettiğini anladığını zannediyorum" diyen Kurtulmuş, "Milletimiz bunu gördü. Güçlü bir hükümetle tek başına iktidar çıkmazsa Türkiye'nin işinin zorlaşacağını gördü. Milletimizin bu duygularla istikrar için oyunu vereceğini ve tek başına bir iktidar çıkaracağını ümit ediyorum. Zaten kamuoyu araştırmaları da halkın çok büyük bir kısmının tek başına iktidardan yana olduğunu gösteriyor. "Tek başına iktidar diye" görüşlerini ifade edelerin yani koalisyon istemeyenlerin önemli bir kısmının da AK Parti'ye oy vereceğini ümit ediyorum. 7 Haziran'dan bu yana yapılan kamuoyu yoklamalarının tamamında AK Parti'nin bir yükseliş trendinde olduğu görülüyor. 1 Kasım'da yeniden tek başına iktidar çıkacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE KOALİSYON "KRİZ" DEMEK"

Türkiye'nin 90'lı yıllarda kötü tecrübeler yaşadığını söyleyen Kurtulmuş, "Koalisyon" denildiğinde akla iyi tecrübelerin gelmediğini vurguladı.

"Kategorik olarak koalisyon kötü müdür? Hayır bunu söylemiyoruz" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Demokrasilerde, koalisyon tecrübeleri gelişmiş olan ülkelerde koalisyon konusunda başarılı örnekler var ama Türkiye'de hiç böyle olmadı. Ülkemizde hiçbir zaman koalisyon hükümetleri uzun ömürlü olmadı. 1 yıllık, 1.5 aylık, 1.5 yıllık, 6 aylık, 8 aylık koalisyonlarımız oldu ve bu dönemlerde Türkiye'de hep krizler yaşandı. Gençler 90'lı yıllardaki krizleri hatırlamıyorlar ama en son 28 Şubat'tan sonra kurulan MHP, DSP, Anavatan Partisi koalisyonunu hatırlayın. Neredeyse hiçbir hayati konuda 3 partinin ittifak içerisinde karar alıp işleri yürütebildikleri görülmedi. Hele 90'lı yıllardaki koalisyon denemeleri son derece kötü denemeler oldu" diye konuştu.

"İSTİKRARSIZLIK ÜRETİMİ DE VURUYOR"

"Tek başına iktidar çıkmayınca ortaya bir sürü, bin bir yanlış siyasi argümanlar, yanlış siyasi işlerin" çıktığını anlatan Kurtulmuş, bütün bunların sonucunda ilk zarar görenin esnaf olduğunu vurguladı.

İstikrarsız bir hükümetten ilk zararı esnafın gördüğünü dile getiren Kurtulmuş, "Çünkü insanlar korku ve endişeyle içine kapanıyor, daha az harcamaya başlıyor. Çarşı-pazar duruyor. Çarşı-pazar durunca onun arkasındaki üretici duruyor. Atölyeler fabrikalar duruyor. İthalat, ihracat duruyor. Türkiye geçmişte bunları yaşadı. Dolayısıyla güçsüz bir hükümet, tek başına olmayan koalisyon hükümeti Türkiye'de maalesef hep bu tür manzaralar ortaya çıkarttı" dedi.

"ZAYIF HÜKÜMET TERÖRÜ GÜÇLENDİRİR"

Ayrıca yine geçmiş dönemlerde terörle mücadelede koalisyon hükümetlerinin ne kadar başarısız olduğunun görüldüğünü hatırlatan Kurtulmuş, "12 Eylül öncesinde sağcı polisler sağcıları tuttu, solcu polisler solcuları tuttu, o iradesizlik, iktidarın güçsüzlüğü Türkiye'de bürokrasinin de bölünmesine neden oldu. Hele şimdi PKK ve DAEŞ'le etkin bir mücadele sürerken, bu mücadele ortamında iradesiz ve güçsüz bir hükümetin ortaya çıkması Allah muhafaza Türkiye'de terörün tekrar çok güçlü bir şekilde zemin kazanmasına vesile olur. Ben onun için milletimizin bu iki açıdan hem ekonomik istikrar, hem siyasi istikrar bakımından tek başına iktidar çıkaracağını zannediyorum" ifadelerini kullandı.

"ORDU'DA OYUMUZU 7-8 PUAN ARTIRDIK"

"Ordu'da 7 Haziran'a göre çok daha güzel bir tablo hakim" diyen Kurtulmuş, "7 Haziran'da kıl payı kaçırdığımız bir milletvekilliği vardı. İnşallah bu seçimde Ordulu hemşehrimizin destekleriyle çok daha yüksek bir oy alacağız. Geçen seçimde aldığımızdan 7-8 puan daha fazla bir oy alabileceğimizi düşünüyorum ve bunun doğul sonucu olarak milletvekili sayımızı artıracağımızı görüyorum. Kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"MHP VE CHP'Lİ SEÇMENİN DE DESTEĞİNİ ALIYORUZ"

Muhalefet partilerinden gelen "1 Kasım sonrası koalisyona hazırız" mesajlarını değerlendiren Kurtulmuş, "Kendileri açısından bir ilerlemedir. Keşke aynı yaklaşımları 7 Haziran seçimlerinden sonra da ortaya koysalardı" dedi.

Kurtulmuş şunları kaydetti:

"7 Haziran sonrasında "Hayır" siyaseti ve blok siyaseti güdenlerin şimdi milletin gelmiş olduğu noktayı gördüklerini fark ediyorum. Terörün bu kadar azgınlaştığı bir dönemde Türkiye'yi güçlü bir iktidarsız bırakmamak için MHP ve CHP seçmenin de ciddi bir şekilde AK Parti'yi desteklemeye başladıklarını görüyorum. Muhalefet partilerinin "Koalisyon ortağı olabiliriz" sözleri bundan dolayı. Ama inşallah buna ihtiyaç kalmayacak, seçimden tek başına AK Parti iktidarı çıkacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset