Kurtulmuş da "Recep bey" dedi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, '12 Eylül ile hesaplaşmak sadece Kenan Paşa'yı Marmaris'te bir kenara çekerek mahkemelere çıkarmak değildir. 12 Eylül ile hesaplaşmak 12 Eylül vesayetini siyasal yapısını değiştirmektir'Halkın Sesi Partisi (HAS) İs

Kurtulmuş da "Recep bey" dedi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, '12 Eylül ile hesaplaşmak sadece Kenan Paşa'yı Marmaris'te bir kenara çekerek mahkemelere çıkarmak değildir. 12 Eylül ile hesaplaşmak 12 Eylül vesayetini siyasal yapısını değiştirmektir'

Halkın Sesi Partisi (HAS) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda partisinin milletvekili aday adaylarıyla biraraya geldi. Toplantıya HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte katıldı. Toplantıda HAS Parti'nin seçimlerde kullanacağı "Halkın Sesi" şarkısı da dinletildi

"RECEP BEY YA DA KEMAL BEY DEMEK DEVRİ GERİDE KALDI"
Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısında bir konuşma yapan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'deki iktidar ve muhalefet partileri eski Türkiye'nin makamı bozuk seslerini çıkarıyorlar. Yeni Türkiye'nin yeni bir sese ihtiyacı vardı. İşte bu ses sizin sesinizdir halkın sesidir.

Hayırlı uğurlu olsun. O soğuk üsluplu siyaseti de geride kalmak durumdaydı. Soğuk savaşın bir şey teklif etmeyen karşıdaki ak derse kara diyen siyaset muhtevası geride kalmak durumundaydı Recep Bey ya da Kemal Bey demek devri artık geride kalıyordu. Onun için HAS Partiye ihtiyaç vardı. HAS bir siyasete HAS bir üsluba ihtiyaç vardı.

Onun için HAS Parti kuruldu" diye konuştu. Kurtulmuş, "Türkiye'de çok parti kuruldu. Çok parti de iktidara geldi. Bu partilerden acaba kaç tanesi ayaktadır? Milletle yol yürümeye karar veren zorlukları aşmaya talip olan tek parti; bu parti HAS Parti asla unutulmayacak, HAS Parti bundan sonra sadece Türkiye'nin değil dünya siyasetinin gidişatını değiştirecektir" dedi.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZİ 17 NİSAN'DA AÇIKLAYACAĞIZ"
Kurtulmuş, "Bir seçime gidiyoruz .Bu seçimin en iddialı partisi olarak seçime giriyoruz Bu parti kurulurken birileri bize dediler ki bu partinin kurulması zordur. Yeni parti kurmak zordur.Biz o zaman dedik ki biz önümüzü birilerinin açmasını beklemeyiz. Biz milletin gücüyle kuruluyoruz. Arkasından seçime giremezsiniz dendi. 12 Haziran'da seçime giriyorsunuz.

Şimdi de iktidara gelemezsiniz diyenleri duyar gibiyim Ben de diyorum ki bu partinin zaten iktidar namzeti bir parti olarak kurulduğunu biliyorduk ama bugün burada bir kez daha şahit olduk.Önümüzdeki dönemde Halkın Sesi mecliste olacaktır. Türkiye'nin ve dünyanın siyasetini yeniden formatlayacaktır. İnşallah 17 Nisan'da Ankara'da hem aday tanıtımı toplantısını hem de seçim beyannamemizi birlikte açıklayacağız" dedi.

"YUHLARI SANDIKTA SÖYLEYECEĞİZ"
12 Eylül ile hesaplaşmanın önemli olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "12 Eylül ile hesaplaşmak sadece Kenan Paşa'yı Marmaris'te bir kenara çekerek mahkemelere çıkarmak değildir. 12 Eylül ile hesaplaşmak 12 Eylül vesayetini siyasal yapısını değiştirmektir. Hesaplaşmak sözle olmaz. Hesaplaşmak vicdanla olur, Türkiye'nin demokratikleşmesiyle olur. HAS Parti'nin önceliği budur" diye konuştu.

Kurtulmuş, 6 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığının Balyoz davasıyla ilgili yayınladığı açıklamayla ilgili ise, "27 Nisan muhtırası olmasaydı Ak Parti yüzde 47'lere çıkamayacaktı. 27 Nisan bildirisi nasıl siyasete müdahaleyse 6 Nisan bildirisi de yargıya müdahale gibidir" dedi.

Kurtulmuş, "12 Eylül ile hesaplaşmayı Evren Paşa ile hesaplaşmak zannediyorsunuz. CHP ve MHP zaten Allah selamet versin. Yapıyorum diyen ama yapmayan Ak Partiye ne diyeceğiz?" diye sordu. Kurtulmuş, bu sırada salondakilerin Ak Parti'yi yuhalamasına "Yuhları burada söylemeyeceğiz Yuhları sandıkta söyleyeceğiz." diye yanıt verdi.

Kurtulmuş, "AKP ve CHP neoliberal yalanların kölesi olmuştur. Birisi bu ekonomi programını şu anda sahnede icra ediyor. Diğeri de kenarda bekliyor. Dışarıdakilere bize sıra gelsin biz bunlardan daha iyi uygularız diyor. Biz bu halkın milletin istediği rolü oynarız. Bu sahnede milletin senaryosundan başka hiçbir senaryonun oynanmasına izin vermeyiz" diye konuştu.

ŞARKISINI TANITTI
HAS Parti'nin seçimlerde kullanacağı " Halkın Sesi " şarkısı da ilk kez dinletildi. Kurtulmuş , şarkıyı besteyen ve söyleyen Latif Yıldız ile salonu selamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset