Kürtler BDP'den çok Ak Parti'ye oy veriyor

İmralı görüşmelerinin başlamasıyla birlikte yapılan araştırma ve rapor, çözüme desteğin arttığını gösteriyor.Kurmayları Başbakan Tayyip Erdoğan'a önceki gün, PKK'nın silah bırakmasına yönelik sürecin de ele alındığı bir araştırma ile birlikte değerlendirm

Kürtler BDP'den çok Ak Parti'ye oy veriyor

İmralı görüşmelerinin başlamasıyla birlikte yapılan araştırma ve rapor, çözüme desteğin arttığını gösteriyor.

Kurmayları Başbakan Tayyip Erdoğan'a önceki gün, PKK'nın silah bırakmasına yönelik sürecin de ele alındığı bir araştırma ile birlikte değerlendirme raporu sundu. Çözüme yönelik çıkan sonucun olumlu olarak kaydedildiği şubat ayına yönelik araştırmada, yaşanan gelişmelere dikkat çekildi; buna rağmen halkın partilere ve konulara bakışının değişmediği vurgulandı.
 
HALKIN TERCİHLERİ DEĞİŞMEDİ
 
BDP'li milletvekillerinin Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından yapılan araştırmada "Son iki ayda İmralı görüşmeleri gibi oldukça olağanüstü siyasi bir kırılmaya karşın, halkın AK Parti tercihinde aynı seviyenin devam etmesi kayda değerdir. Hatta hemen tüm siyasi tercihlerde ocak ayı ile şubat ayı bulgularında neredeyse aynı seviyelerin korunmuş olması dikkat çekicidir" yorumu yapıldı.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK ARTIYOR"
 
Erdoğan'a sunulan bir başka raporda ise PKK'nın silah bırakmasına yönelik çözüm sürecine toplumsal desteğin artan eğiliminin sürdüğü vurgulandı, "Umut arttıkça destek de artıyor" değerlendirmesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset