"Kürsüdeki salyaları silin"

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın hükümete sert eleştiriler yöneltmesinin ardından söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kürsüye “salyaların” aktığını öne sürerek, temizlenmesini istedi. Bahçekapılı’nın konuşmasının ardından bir Ka

"Kürsüdeki salyaları silin"
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın hükümete sert eleştiriler yöneltmesinin ardından söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kürsüye “salyaların” aktığını öne sürerek, temizlenmesini istedi. Bahçekapılı’nın konuşmasının ardından bir Kavas kürsüyü bezle sildi. 
 
CHP’liler yaşananlara tepki gösterdi. Meclis’te partilerin sabah grup toplantılarındaki gerginliği, TBMM Genel Kurulu’na da yansıdı. Genel Kurul’da önce “kan”, sonra “gerzek”, son olarak da “salya” tartışması yaşandı.
 
'ELİNE KAN BULAŞTI'
 
İlk olarak CHP ile AK Parti arasında yaşanan “kan” kavgası Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:
 
“CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka: Maalesef, Başbakanın eline artık kan bulaşmıştır. Başbakan, ‘Macbeth’ gibi ellerini ne kadar yıkarsa yıkasın, artık o kan oradan çıkmayacaktır. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı: Bu olaylar başladığından beri biz grup olarak bütün insanları sağduyuya davet ettik ama bunu ısrarla dinlemek istemediniz. Haklısınız, duymak istemezsiniz çünkü siz kanla besleniyorsunuz. CHP Grup Başkanvekili Muharrem ince: Başbakan Karadenizli ama Lazca bilmiyor Başbakan ama TOMA’ca biliyor, copça biliyor Başbakan.”
 
'HEPİNİZ GERZEKSİNİZ'
 
Daha sonra BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile AK Partililer arasında da “gerzek” tartışması yaşandı. Kürkçü’nün sıralardan kendisine laf atan AK Partililere “hepiniz gerzeksiniz” dedi. AK Partililer Kürkçü’den sözünü geri almasını isterken, Kürkçü de “gerzek” kelimesinin sözlükteki anlamını okudu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset