"Küfürleri tutanağa nasıl yazsak?"

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da yapılan konuşmaların 15 dakika sonra otomatik olarak tutanaklara girdiğini ve bunun da TBMM'nin web sitesinde yer aldığını söyledi.Dünkü tartışmanın ardından küfürlerin yer aldığı tut

"Küfürleri tutanağa nasıl yazsak?"

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da yapılan konuşmaların 15 dakika sonra otomatik olarak tutanaklara girdiğini ve bunun da TBMM'nin web sitesinde yer aldığını söyledi.

Dünkü tartışmanın ardından küfürlerin yer aldığı tutanakların bugün internet ortamından kaldırıldığını belirten Neziroğlu, ''Bugüne kadar tutanaklarda böyle küfürler yer almadı. Bunun web sitesinde görülen tutanağa nasıl yansıyacağına karar vermek amacıyla kaldırdık. Dün tartışmanın ardından web sitesinde yer aldı, ancak daha sonra kaldırıldı. Küfürleri olduğu gibi mi koyacağız, yoksa ilk harfini yazıp nokta nokta şeklinde mı yazacağız? Arkadaşlarla bunu tartışıyoruz. Dünkü birleşimin tutanakları; yarın olduğu gibi ya da nokta nokta konulup, altına dipnot düşülerek TBMM internet sayfasında yer alacak'' dedi.
Genel Kurul'da birleşim açıkken edilen söylenen her sözün basılan tutanaklara girdiğini, dünkü ifadelerin de basılıp kitap haline getirilecek tutanaklarda aynen yer alacağını ifade eden Neziroğlu, şunları kaydetti:

MUHARREM İNCE: BAŞBAKAN AZMETTİRDİ

''Tutanakları kaldırma ya da açılmaması diye bir şey olmaz. Yanlış anlaşılan bir husus var; zaman zaman Genel Kurul'daki tartışmaların ardından bazı ifadelerin tutanaktan çıkarılması isteniyor. Tutanaktan çıkarılma kararı alınsa bile çıkartılmıyor. Ne konuşulmuşsa tutanakta kalıyor. Tutanaktan çıkarma, bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz. Zaman zaman milletvekilleri ya da grup başkanvekilleri tutanaklara itiraz ediyorlar. Bu durumda kendilerine ses kayıtlarını dinletiyoruz. İkna oluyorlar. Tutanaklarda bugüne kadar hiçbir şekilde sansür olmadı, olması da mümkün değil. Tutanak bizim namusumuzdur. Kimse bugüne kadar tutanakta değişiklik yapıldığını iddia edemez. Stenograf, birleşim açıkken duyduğunu yazar.''

Neziroğlu, dünkü birleşimde sarf edilen bazı küfürlerin ilk kez kullanıldığını belirterek, ''Bu tür küfürler daha önce kullanılmadı. Dünkü birleşimde, daha önce duyulmayan küfürler var. Tutanakları tarattım, bu tür küfürler daha önce hiç kullanılmamış. Bu konu sadece bugünün sorunu değil. Ancak sadece web sayfasıyla ilgili bir konu. Yoksa zaten basılan tutanakta yer alacak. Mahkeme istediğinde gönderilecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler