Kritik zirve toplantısı sona erdi

Başbakan Erdoğan Seul'de ABD Başkanı Barack Obama ile kritik bir zirve gerçekleştiriyor. Zirve başladı.Grand Hyatt Seoul Otel'deki görüşmeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer

Kritik zirve toplantısı sona erdi

Başbakan Erdoğan Seul'de ABD Başkanı Barack Obama ile kritik bir zirve gerçekleştiriyor. Zirve başladı.

Grand Hyatt Seoul Otel'deki görüşmeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katılıyor.

Bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Obama'nın basına açıklamalarda bulunuyor.

Obama'nın konuşmasının kısa başlıklar;

 

Görüşmenin bir bölümünü Suriye'ye ayırdık. Suriye konusunda ortak çalışamaya devam edeceğiz. İran konusunda da konuştk. Etkin adımlar gerekiyor. İran nükleer konusunda kesinlikle ilerleme kaydetmeli, İran yükümlülüklerini yerine getirmeli. Ortak noktada olduğumuzu görmek beni son derece memnun etti. İran ve Suriye'den başka terörizm konusunu da ele aldık. Başbakan Erdoğan'ı ABD'ye davet ettim.

Başbakan Erdoğan "Çok verimli bir toplantı oldu. Öncelikli olarak Suriye'yi ele aldık. Suriye krizi sırasında en önemli göç merkezi haline geldik" dedi.

 

Başbakan Erdoğan "Çok verimli bir toplantı oldu. Öncelikli olarak Suriye'yi ele aldık. Suriye krizi sırasında en önemli göç merkezi haline geldik. Suriye konusunda düşüncelerimizn örtüştüğünü görmek bizi memnun etti. Suriye konusunda seyirci kalmak mümkün değil. Suriye konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Irak konusunda da konuşma fırsatımız oldu. Kore dönüşü İran ziyaretim ağırlıklı olarak Suriye merkezli olacak. Bölücü terör örgütü ile mücadelemizde ABD'yi görmek bizi memnun etti. Kıbrıs ile gelişmeleri görüşme imkanımız oldu. Temennimiz Kıbrıs'ta beklenen geleceği yakına çekmek. "dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset