Kritik Kerkük ziyaretinde şok !

MHP lideri Bahçeli, Kerkük ziyaretinde pasaportuna Kürdistan damgasını vurdurmamak için çözüm buldu.Bahçeli kritik bir dönemde Kerkük’ün yolunu tutuyor. Kuzey Suriye ve terör olaylarının tavan yaptığı dönemde Türkmenlerin yaşadığı Kerkük’e gidecek olan Ba

Kritik Kerkük ziyaretinde şok !

MHP lideri Bahçeli, Kerkük ziyaretinde pasaportuna Kürdistan damgasını vurdurmamak için çözüm buldu.

Bahçeli kritik bir dönemde Kerkük’ün yolunu tutuyor. Kuzey Suriye ve terör olaylarının tavan yaptığı dönemde Türkmenlerin yaşadığı Kerkük’e gidecek olan Bahçeli’nin ziyareti kritik bir önem arzetti. Üstelik Davutoğlu’nun sürpriz Kerkük ziyaretinin Bağdat’ı kızdırdığı bir ortamda.

BAHÇELİ UÇAK FOBİSİNE KARŞI

Bahçeli bilindiği gibi uçak fobisi var. 5 günlük Balkan turuna karayoluyla gitmişti. MHP lideri, Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan’ı ziyaret edip soydaşlarla buluşmuştu. Koalisyon hükümeti döneminde de Bahçeli, yurt dışına pek çıkmamıştı. Bahçeli pasaportuna Kürdistan damgasını vurdurmamak için fobisini yenmek zorunda kalacak.

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti içi muhaliflerin 18-21 Ağustos’taki Kerkük ziyaretinde pasaportuna ‘Kürdistan’ damgası vurulacağı yönündeki propagandasını boşa çıkaracak formülü buldu.

TARİHİ DANYAL PEYGAMBER CAMİİ’NDE BAYRAM NAMAZI

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre MHP liderinin beraberindeki 11 kişilik heyetle Ramazan Bayramı arifesi Kerkük’e yapacağı ziyaretin ayrıntıları netleşti. Bahçeli, ziyaretin ilk gününde tarihi Danyal Peygamber Camii’nde namaz kılacak ve Musul Türkmenleriyle bir araya gelecek.

KİMLERLE GÖRÜŞECEK

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 19 Ağustos’ta ise Kerkük Nur El Kebir Camii’nde Iraklı Türkmenler ile birlikte bayram namazını kılacak. Ziyaret kapsamında MHP liderinin, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Kerkük İl Meclisi Başkanı Hasan Turan ve yerel yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

Bahçeli’nin parti içinden yükselen ‘Pasaportuna Kürdistan damgası vurulacak’ eleştirilerini de engelleyecek. Bahçeli, önce havayoluyla Musul’a gidecek, ardından karayoluyla Kerkük’e geçecek. Böylece Bahçeli’nin pasaportuna Irak merkezi hükümetinin damgası vurulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset