Köşk'te ne konuştular?

Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.İki lider arasındaki görüşmeye ‘muz pazarlığı’ damgasını vurdu.Türkiye ile Ekvador arasındaki 150 milyon dolarlık ticaret hacminin yetersiz

Köşk'te ne konuştular?

Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

İki lider arasındaki görüşmeye ‘muz pazarlığı’ damgasını vurdu.

Türkiye ile Ekvador arasındaki 150 milyon dolarlık ticaret hacminin yetersiz olduğunu ifade eden Gül, bu rakamın artırılması ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması yönündeki arzularını teyit ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin muz ithalatının yüzde 90'ını Ekvador'dan karşıladıklarını da anlatarak, ticaret potansiyeline ilişkin detaylı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ekvador Cumhurbaşkanı Correa’nın Gül’den, Türkiye’ye ithal edilen muzlara uygulanan yüzde 140 oranındaki gümrük vergisinin düşürülmesi talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler