Koray Aydın'dan kurultay mesajı

MHP Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, Denizli'de partililerin katıldığı bir iftar yemeğinde gazetecilerin, MHP'nin 4 Kasım'daki kongresinde genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorularını cevapladı.Kasım ayın

Koray Aydın'dan kurultay mesajı

MHP Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, Denizli'de partililerin katıldığı bir iftar yemeğinde gazetecilerin, MHP'nin 4 Kasım'daki kongresinde genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorularını cevapladı.

Kasım ayında yapılacak olan kurultayın MHP tarihi açısından oldukça önemli bir kurultay olduğunu kaydeden Aydın, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların MHP'ye çok önemli görevler yükleyeceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN TAŞLARI YENİDEN DİZİLECEK"

Aydın, ileriki süreçte cumhurbaşkanlığı seçimi, mahalli ve genel seçim ve Anayasa değişikliği dolayısıyla Türkiye'nin taşlarının yeniden dizileceğini ifade ederek, ''Biz milliyetçi ve mukaddesatçı bir çizgiyi temsil ediyoruz. Biliyoruz ki, MHP kaynağını Türk İslam ülküsünden alan, Türk milliyetçiliği ideolojisine sıkı sıkı sarılarak kendisine bir iktidar yolu açma mecburiyetindedir'' dedi.

Kurultayların taze bir başlangıç, yeni bir umut ve heyecan olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"KURULTAYLAR BİZİM DEMOKRATİK HAKKIMIZ"

''Bunlar demokratik platformlardır. Biz şunu arzu ediyoruz, bu kurultay süresince MHP camiası birbiri ile kucaklaşsın bütünleşsin. İnanıyoruz ki, bu kurultayda yarışanlar olmayacaktır. Çünkü biz ülküdaşlık hukuku ile birbirimize bağlıyız. Bu kurultay sürecinin MHP'nin birliğine, bütünlüğüne hizmet edecek bir süreç olmasını temenni ediyoruz.

Dilimiz barış dili, kardeşlik dili olmalı. Biz kimse ile yarışmıyoruz, yarıştıklarımız bizim kardeşlerimiz, ülküdaşlarımız. İlçelerde de yarış oluyor, illerde de. Orada yarışanların hiçbiri hain değil. Daha iyiyi, daha mükemmeli, daha güzeli, daha ideali arama arayışıdır. Biz daha ideali kurultaylarda aramayacağız da nerede arayacağız?

Bu demokratik bir hakkımız bizim. Bu hakkımızı Türk milleti adına bir iktidar özlemi içerisinde yanıp tutuşan MHP adına kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde devamında neler olacağını hep birlikte yaşayacağız.''

Aydın, yapılacak olan kurultay ile MHP'nin yeniden kendi küllerinden doğarak asli cevherinde, kendine iktidar yolu arayan, iktidar rotasına girmiş, güçlü bir hareket olarak milletin önünde bir toplanma merkezi olacağını belirtti.

"BİZİ YÖNETENLERLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK"

Bu kongreyi milliyetçi hareketin kendi çizgisi içerisinde ayağa kalkış kongresi olarak gördüklerini dile getiren Aydın, ''Biz partimizi yöneten tüm kıymetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlılığımızı bildiriyoruz. Bu bir birleşme, bütünlük, bir araya gelme kongresidir.

Bizim, bizi yöneten insanlarla hiçbir alıp veremediğimiz yok. Onlar da partiye hizmet etmiş değerli insanlardır, etmeye de devam edeceklerdir. Ama bir demokratik hakkın kullanılması sürecinin bu kongrede yaşanacağı bugünden anlaşılmaktadır.

Çünkü bu bir sel olmuştur. Anadolu'dan her tarafta akış bulmuştur'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler