Koray Aydın;"Bu açık bir savaştır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, çözüm sürecine ilişkin sert eleştiriler yaptı.Arsin ilçesinde bir fındık fabrikasını ziyaretinde konuşan Aydın, Türkiye'nin büyük bir felakete doğru sürüklendiğini savunarak, "Şu anda çözü

Koray Aydın;"Bu açık bir savaştır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, çözüm sürecine ilişkin sert eleştiriler yaptı.

Arsin ilçesinde bir fındık fabrikasını ziyaretinde konuşan Aydın, Türkiye'nin büyük bir felakete doğru sürüklendiğini savunarak, "Şu anda çözüm altında yürütülmüş olan faaliyeti, bu küresel düzenin bu yöreyi şekillenme faaliyetinin alt başlığı olarak görüyorum.
 
Ben bu işin Türkiye'yi büyük bir felakete, büyük bir çözülmeye, daha çok kardeş kanının akıtılacağı bir sona doğru götürdüğünü bugünden söyleyebilirim çünkü bu işin içerisinde yer alan faktörler samimi değildir, kendi oyunlarını oynamaktadırlar. Kendi rollerini başarıyla oynamaktadırlar. Şu andaki süreci Öcalan yönetiyor, ana dinamiğini o oluşturuyor.
 
Hükumetin de, 'Anaların gözyaşı dinsin' gibi masumane bir sözle kılıf altına saklayarak yürüttüğü bir süreç, Türk milletinin geleceğine çok ağır bir darbe olacaktır çünkü milletleşme sürecini önemli ölçüde tamamlamış olan ve Türk milleti olgusunu meydana getirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kurucu devlet unsuru olan Türk'e karşı bir savaş açılmıştır. Bu açık bir savaştır,
 
kimse bunu gizlemiyor. Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar olan, oradan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna ulaşan zincir içerisindeki kurucu unsur olan Türk, ağır bir saldırı altındadır. Bu saldırının direkt Başbakan tarafından yapılıyor olması da şahsen bizleri çok üzüyor. Bunu bir türlü kabullenemiyoruz.
 
Libya'dan Tunus'a kadar hakim olan Amerika elde ettiği tecrübelerle eski İslami gelenekten gelen ve o düşünceyi paylaşan insanlarla bu dönüşümü yapıyor. Amerikan emperyalizminin bölgedeki küresel nizamını kurma taşeronluğunu yapıyorlar. Dolayısıyla bu genel tercihin Türkiye ayağını Başbakanın İslamcı gelenekten gelen pozisyonu ona uyum sağlamış gözüküyor ve onun eli ile yönetiliyor" ifadelerini kullandı.
 
"MHP MÜSADE ETMEYECEKTİR"
 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milletinin hakkını, hukukunu savunan en güçlü siyasal kuruluş olduğunu ifade eden Aydın, "Burada teslim alan Öcalan, teslim olan Başbakandır. Teslim alan Kürdistan hayali kuranlar, teslim olan da Türk Devleti'nin yöneticileridir, halkı teslim olmamıştır. Onları da teslim alacaklar ama Türk Devleti'ni teslim alamayacaklardır.
 
MHP, Türk milletinin hakkını hukukunu savunan en güçlü siyasal kuruluştur. Bu kuruluş buna müsaade etmeyecektir. Dolayısıyla bu sürecin Türkiye'yi büyük bir çözülmeye götürdüğünü gören insanlar olarak bu sürece şiddetle karşıyız. Bu süreci halkımıza anlatacağız. Meydanı onlara bırakmayacağız. Pabuç bu sefer onlar için pahalı olacak" şeklinde konuştu.
 
BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA DESTEK VERDİĞİ
 
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, genel başkanlık seçiminde yarıştığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Sıra vurmaya da ölmeye de gelecek" şeklindeki açıklamalarına destek vererek, "Tartışılacak hiçbir şey yok, çok doğru bir söz, çok yerinde bir sözdür. Aynı Atatürk'ün sözüne benzer; bütün tersanelere girilmiş, bütün limanlara zapt edilmiş, hükümeti teslim alınmış.
 
Çaresiz mi kalacağız, biz sokakta mi bulduk bu ülkeyi? Elbette o hale geldiğinde bu vatanın sahipliğini üstlenen her kişi üstüne düşeni yapacaktır. Onu anlatmak için kullanmış bir sözdür. Doğru bir sözdür ve Türkiye'nin şu anki sözlerine de uymaktadır. Küresel nizam istedi diye biz Türklüğümüzden mi vazgeçeceğiz?
 
Kurucu unsuru tasfiye etmeye yönelik sen iş yapacaksın, ben de kuzu kuzu kafamı sallayıp eve diyeceğim. Burası Irak ve Suriye değildir. Burası binlerce yıllık devlet geleneğinden gelen imparatorluklar kurmuş ve tarihin her dönemine damgasını vurmuş Türk'ün mührünü taşıyan bir ülkedir.
 
Öyle babalarının çiftliği değil. AK Parti de, 'Ben yüzde 50 oy aldım' diyerek her şeyi yapmaya kalkmasın. Bu halk ona, 'Git küresel nizama teslim ol, Türk'ü de ortadan kaldır' diye oy vermedi. Zaten son anketlerde hızla oyları düşüyor. Siz bakmayın o gazetelerde çıkan anketlere, onlar panik halindeler. Böyle devam ederse 3 ay sonra Başbakan cayarsa hiç şaşmayın" ifadelerini kullandı.
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın işi çözen aktör konumuna getirilmek için parlatıldığını savunan Aydın, "Planın bir parçasıdır. Öcalan, evvela bu işi çözen aktör konumuna getirmek için parlatılmıştır. Bunun ilk ayağında da bu açlık grevleri sırasında devlet ile iş birliği yaparak MİT'in organizatörlüğünde, 'Öcalan söyledi, açlık grevleri bitti' havası oluşturularak evvela halkın gözünde sorunu çözen, dolayısıyla da bu meseleyi ileride çözebilecek bir insan profili ve imajı oluşturulması, yürüyen küresel sistemin propaganda tekniklerinden biridir; onu parlatmak için yapılmıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler