Koray Aydın yine sert konuştu

MHP için genel başkan adaylığını açıklayan Koray Aydın, Türk milletinin adının Anayasa'dan çıkarılmak istendiğini iddia ederek, Anayasa görüşmeleri sırasında Ankara'ya en az 1 milyon insanı toplayacaklarını söyledi.Aydın, 4 Kasım'da yapılacak kongre önces

Koray Aydın yine sert konuştu

MHP için genel başkan adaylığını açıklayan Koray Aydın, Türk milletinin adının Anayasa'dan çıkarılmak istendiğini iddia ederek, Anayasa görüşmeleri sırasında Ankara'ya en az 1 milyon insanı toplayacaklarını söyledi.

Aydın, 4 Kasım'da yapılacak kongre öncesinde parti teşkilatlarını ziyaret ediyor. Aydın, bu kapsamda Trakya Bölgesi'nin 3. durağı olan Edirne'ye geldi. İl Başkanlığı önünde davul zurna eşliğinde karşılanan Koray Aydın, burada yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylar içerisinde Türkiye'nin önüne Anayasa değişikliklerinin geleceğini kaydetti.
 
TBMM Başkanı'nın açıklamalarına göre, 1 Ocak'tan itibaren Meclis'in gündemine bu anayasa tartışmalarının damgasını vuracağını ifade eden Aydın, şunları belirtti: "Yeni Anayasa deyince, neyin anlaşılması gerektiğini bütün Türk milletinin iyi bilmesi lazım. Yeni Anayasa dedikleri Anayasa'da, Türk milletinin ve Türkün adının çıkarılmasıdır. Gerisi fasa fisodur.
 
Temel konular arasında diğer partiler arasında bir işbirliği vardır. Bütün kavga ve gürültü bu temel üzerine olmakta ve uzunca bir zamandan beridir, bu işin uygulayıcı konumunda olanlar Türk milletini buna hazırlamak için yoğun bir propaganda dönemi geçirilmesini sağlamaktadır.
 
Bu konuda Türk milleti uyutulmakta, sinir uçlarıyla oynanılmakta, alıştıra alıştıra sanki Anayasa'da Türkün adını ve Türk milletinin adı çıkarılırsa ortalık süt liman olacak, her şey düzelecekmiş gibi bir hava yaratılarak buna Türk milletini inandırmaya çalışıyorlar."
 
AK Parti'nin TBMM Uyum Komisyonu'na, Türk'ün ve Türk milletinin adı olmayan bir teklif sunduğunu savunan Aydın, "Bu ne demektir, tarih var olduğundan beri Türk milletinin adının anayasadan çıkarılması, onun diğer gruplarla birlikte bir etnisite duruma düşürülmesi ve egemenlik paylaşımını herkesle paylaşarak onu bir alt kimlik durumuna düşürmeye amaçlayan bir girişimdir.
 
İşin özeti, biz bunu kabul edemeyiz. Böyle bir girişimin olmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya kararlıyız. Bu bizim MHP genel başkanlığına aday olmamın temel hareket noktalarından bir tanesidir." açıklamasını yaptı.
 
"Buna seyirci kalamayız, bana ne diyemeyiz, beni ilgilendirmiyor diyemeyiz" şeklinde sözlerini sürdüren Aydın, "Bu konuda üzerimize düşen görevler olduğuna inanıyoruz. ve bunu yapmaya da kararlıyız. Peki ne yapacağız?
 
Sayısal olarak parlamento gücünü ele geçirmiş bir hareket görüyoruz ki 3-4 ay sonra bu temel değişiklik konusunda kendisine bir partner arayışı içerisinde. Şu anda ona kuyruk sallayan CHP var. Belli ki bu konular üzerinde bir anlaşma yapabilecekler. Yani bu değişikliğin bir kısmını gerektiğinde CHP ile zaten BDP hazır, her an onu yapabilirler. Ama onların tercihi bunu CHP ile yapabilmektir. 
 
Ötüken'den, Söğüt'ten beri soyu Türk olan bir milletin varlığını, adını Anayasa'dan silme girişimine karşı biz MHP'nin bir duvar olması gerektiğine inanıyoruz. Bunu da hayata geçireceğiz. Meydanlara ineceğiz. Halka gideceğiz, halkı uyaracağız, bu tehlikeler konusunda onları haberdar edeceğiz. Neyle karşı karşıya olduğunu ona anlatacağız.
 
Onu bu konuda duyarlı hale getirerek bir taraf haline dönüştürerek, tepki koyacak bir konuma getirerek bu işi yapma niyetinde olanların önüne bir duvar olarak geçirmek istiyoruz." dedi.
 
Bunun için meydanları ve demokratik zeminleri kullanacaklarını aktaran Koray Aydın, şöyle devam etti: "Türkiye'nin her yerini karış karış gezerek Türk milletini ayağa kaldıracağız.
 
Sadece 4 Kasım'da MHP genel başkanı olursam değil, bütün kadromla beraber kahvelere, köylere kadar inerek bu gerçeklik konusunda Türk halkını uyandıracağız. Bu anayasa görüşmeleri gündeme geleceği zaman Ankara'da en az 1 milyon insanı toplayarak Türk milletine karşı savaş açanlara ihtarda bulunacağız. Bu büyük ve kararlı kitleyi karşısına almaya kimsenin cesareti olamaz. AKP'nin bile olamayacak. Ona müsaade etmeyeceğiz.
 
Bir milletin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimi önünü bir duvar olarak gerçekleşmemesi için gereken her şeyi yapacağız. Çünkü varlık nedenlerimizden biridir bizim kimliğimiz.
 
Herşeyi hal etti de bizim Türk kimliğimizle mi uğraşıyor, bu cesareti nereden alıyor. Halktan aldığı oyla şımarmış, ayakları yerden kesilmiş bu iktidara CHP'li arkadaşların payanda olmamalarını özellikle bekliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset