Koray Aydın Odasından memnun

Dünkü yemin töreninden önce, Meclis’te pazar günü yapılan kura çekimiyle milletvekillerinin odaları da belli oldu. Partilerinde kurumsal görevi olan vekillere tahsis edilenlerin haricindeki 462 milletvekili odası için TBMM Başkanlığı tarafından siyasi par

Koray Aydın Odasından memnun
Dünkü yemin töreninden önce, Meclis’te pazar günü yapılan kura çekimiyle milletvekillerinin odaları da belli oldu. Partilerinde kurumsal görevi olan vekillere tahsis edilenlerin haricindeki 462 milletvekili odası için TBMM Başkanlığı tarafından siyasi parti gruplarının temsilcileri gözetiminde yapılan kura çekimine, MHP’den tekrar Trabzon Milletvekili seçilen Koray Aydın gibi odasından memnun olan vekiller girmedi.
40 milletvekiline ise kurada oda çıkmadı. AK Parti’den Aydın Ünal, CHP milletvekilleri Zekeriya Temizel, Dursun Çiçek ve Zeynep Altıok, MHP’li Ekmeleddin İhsanoğlu, kurada adı çıkmayan vekiller arasında yer aldı. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve bakanlara Meclis’te ayrıca vekil odası tahsis edilmediği için, bütün bu makamlara görevlendirmeler yapıldıktan sonra boşta kalacak odaların sahiplerini belirlemek üzere yeniden kura çekilecek.
 
‘HÜCRE’ TAKASI
Bu arada kuranın ardından odasını beğenmeyen bazı vekiller arasında oda değiştokuşu yapıldı. CHP Milletvekili Tuncay Özkan’a kurada, Halkla İlişkiler Binası’nın karşı cephesine bakan ve duvarı gören bir oda çıktı. Özkan, Ergenekon davasında Silivri Cezaevi’nde yattığı odayı ve hücreleri anımsatan 4100 No’lu bu odadan rahatsız oldu. Bunun üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bahçeye bakan manzaralı odasını Özkan’a teklif etti. Özkan’ın teklifi kabul etmesiyle, iki vekil, henüz yerleşmeden odalarını değiştirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler