Koray Aydın Kimdir?

MHP iktidarında Bakanlık yapan Trabzonlu Koray Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yeniden Trabzon'dan aday gösterildi.MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Trabzon'dan yeniden aday gösterilen Koray Aydın'ın seçimlerde rakip partileri zorlayacağı ş

Koray Aydın Kimdir?

MHP iktidarında Bakanlık yapan Trabzonlu Koray Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yeniden Trabzon'dan aday gösterildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Trabzon'dan yeniden aday gösterilen Koray Aydın'ın seçimlerde rakip partileri zorlayacağı şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı bile.

Koray Aydın

1955 yılında Trabzon'da doğan Koray Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 19'uncu dönemde Trabzon Milletvekili olan Aydın 21.dönemde de MHP'den Ankara milletvekili seçildi. Aydın evli ve 3 çocuk babası. 

17 Ağustos depreminden sonra devletin yaraları sarma seferberliğinde görev aldı. İhtiyaç duyulan prefabrik konutları için yapılan ihalede devlete 20 trilyon kazandırdığını söyleyen Aydın, 30 Kasım'da teslim edileceği açıklanan evlerde eksikler olduğu iddiasıyla uzun süre eleştiri yağmuruna tutuldu.

Koray Aydın, Fetullah Gülen ile ilgili açıklamalarıyla da adından söz ettirdi. Gülen'in 6 yıl önce söylediklerinin artık herhangi bir önem taşımadığını ileri süren Aydın, "Toplumda her olay gibi Gülen olayı da abartılıyor. Böyle kişilere toplumda saygı duyulmalı" dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde Meclis dışında kalan Koray Aydın, TBMM Genel Kurulu'nca 9 Kasım 2004'te Yüce Divan’a sevkedildi.

Aydın "bakanlığı sırasında yapılan ihalelerde usulsüzlüklerde bulunduğu ve yolsuzluk iddialarının soruşturmasını zamanında yaptırmayarak görevini kötüye kullandığı, malvarlığında haksız artışa sebebiyet verdiği" gerekçesiyle suçlandı. Aydın hakkında 216 yıl hapis istendi.

Koray Aydın'la ilgili Yüce Divan'daki son duruşma 5 Ekim 2007 tarihinde yapıldı karar beraat olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler