Koray Aydın: Kesin bit yeniği vardır

MHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Koray Aydın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 'Lider Türkiye' sözü için, "ABD'nin ikinci adamı 'Lider Türkiye' niye diyor bir düşünün. Bizi Suriye bataklığına doğru götürüyorlar." dedi.TV8'd

Koray Aydın: Kesin bit yeniği vardır

MHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Koray Aydın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 'Lider Türkiye' sözü için, "ABD'nin ikinci adamı 'Lider Türkiye' niye diyor bir düşünün. Bizi Suriye bataklığına doğru götürüyorlar." dedi.

TV8'de Erkan Tan'ın konuğu olan MHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Koray Aydın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, "ABD'nin vermiş olduğu rolü hükümet başarılı uyguluyor. ABD'nin ikinci adamı 'Türkiye'ye lider' demez aslında. Çünkü taşeronluk görevimizden çok memnunlar. Bunun altında bir bit yeniği var. Bize taşeron görevi verdiler.

İran yetkilileri 'lider ülkeyi füze sisteminde hedef alacağız' diyor. Suriye'deki rejimi değiştirme görevini bize verdiler. Aslanız, kaplanız ya biz. ABD öyle diyorsa öyledir. Ya, öyle bir şey yok, bizi Suriye bataklığına doğru götürüyorlar." şeklinde konuştu.

Suriye'nin Türkiye'nin başına bela olacağını öne süren Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Suriye'de olup bitenler Türkiye'nin başına bela olacak. Suriye basınındakileri okumuyorlar mı? 'Kalleş Türkler, sırtımızdan vurdular' diyorlar. 'ABD'nin gemisine bindiler, kardeşlik duygusunu unuttular' diyorlar. Yarın ABD, petrolünü kullanacak ve gidecek. Biz burada kalıp bu insanlar ile kötü olacağız."

FÜZE RADAR SİSTEMİ İSRAİL'İ KORUMAK İÇİN KURULDU

'Füze radar sistemi antlaşması NATO ile yapıldı' söyleminin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Aydın, şu sözleri kaydetti: "Füze radar sistemi antlaşmasının NATO ile yapıldığı yalan. Malatya'ya kurdukları füze sistemi ile ilgili olayı NATO şemsiyesi altında yaptıklarını söylüyorlar, yalan. Bu, Türkiye ve ABD arasındaki ikili antlaşmadır. Davutoğlu'na, eskiden büyükelçilik yapmış CHP sözcüsü, füze radar sistemi antlaşmasının 'Türkiye ve ABD arasındaki ikili antlaşmadır' dedi. 'Bu sistem İsrail'i korumak için yapıldığına dair madde var' dedi. Bakan çıkıp da 'hayır sen yalan söylüyorsun' demedi. Öyle olsa yalan derdi, belgesini gösterirdi. Göstermedi. Göstersinler belgeleri, biz de inanalım. NATO şemsiyesi altında diyerek Türk milletini uyutuyorlar. Bu İsrail ile rol paylaşımı içerisinde olduğumuzu gösteriyor. İkili oynuyoruz. İsrail'e her türlü tavizi veriyoruz. İsrail rahat; çünkü İran'dan gelecek tehlikeye karşı korkmuyor."

'DEPREM SİGORTASINI BİZ KURDUK'

Koray Aydın, Van depremine de değinerek, deprem sigortasını kendilerinin kurduğunu aktardı. Aydın, "Yapı denetim kuruluşları kurarak depreme denetim mekanizması oluşturduk. Binaların yeniden yapılanması kurallarını getirdik. 19 ilde uygulamada olan yapı denetim kanunu kuruluşlarını bunlar geldiler unuttular, ilgilenmediler. 2011 Ocak ayında akılları başlarına geldi.

Ocak ayında bunu Türkiye'ye şamil hale getirdiler. Elinizi vicdanınıza koyup düşünün; 9 yıl yattılar, uyudular ihmalkarlık yaptılar. Ağır bir vebal ve sorumsuzluk var. Devlet binaları, denetim sistemi içinde yapılsaydı yıkılmazdı. Kendileri de başarısız olduklarını kabul ediyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset