Koray Aydın İddialı konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 4 Kasımda yapacağı Genel Başkanlık seçiminde aday olacağını daha önceden açıklayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın iddialı geliyor. MHP’nin kendi teşkilatları içinde “Değişim Harekâtı”  adı verilen ve daha güçlü bir M

Koray Aydın İddialı konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 4 Kasımda yapacağı Genel Başkanlık seçiminde aday olacağını daha önceden açıklayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın iddialı geliyor. 

MHP’nin kendi teşkilatları içinde “Değişim Harekâtı”  adı verilen ve daha güçlü bir MHP’yi hedefleyen parti içi yapılanmanın da kanaat önderlerinden olan Aydın, “Az daha sabredin. 4 Kasım’da bu değişim olacak ve bunun sonrasında partimizin iktidar hasreti bitecek” dedi.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte sorunlarını aşabilmesi için güçlü bir MHP’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan ve MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak MHP kongresinin Türkiye’nin siyasal hayatında da değişimi başlatacak bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Aydın, “4 Kasım hedeftir, değişim zaruridir”  söyledi.

MHP’nin 43 yıldır Türk siyasi hayatında varlığını sürdüren bir hareket olduğuna dikkat çeken Koray Aydın, şunları kaydetti:

“MHP kaynağını Türk İslam ülküsünden almış Türk milliyetçiliği fikir sistemini benimsemiş bir partidir.  Türkiye’nin bugünkü şartlarında güçlü bir MHP’ye kendi omurgası üzerinde ayağa kalkmış kendi değerleriyle özdeşleşmiş, geçmişte yaptığı büyük işleri yeniden yapma iradesini ortaya koymuş güçlü bir MHP’ye ihtiyaç vardır. Bugünkü şartlar 1980 öncesi bu hareketin en ağır imtihanları verdiği dönemin şartlarından bile daha ağır. Bu milletin önüne düşmüş, ona olup biteni anlatarak kendisini bekleyen bütün tehlikelere karşı uyarılması, olup bitenin farkına varacak bir hareketin yaşanması ve bu gerçeklerle bu milletin buluşturulması lazım. Soruyorum size bunu kim yapacak? Bunu uzaydan birileri gelip de sizlerin adına,  bizlerin adına, bu milletin adına mı yapacak? Unutmayın bunu biz yapacağız. Bu milletin değerleriyle, kendi değerlerini buluşturan bu hareket derin kadro zenginliğiyle, inançlı düşündükleri için, hayatını feda edebilecek kadar geçmişte büyük önderlik yapmış büyük mücadele vermiş ülkücü kadroların mensupları olarak bunları biz yapacağız. Halkın ayağına gideceğiz. Siyaseti, muhalefeti halkın ayağına taşıyacağız. Olup bitenler konusunda halkı taraf ederek bekli de dünya tarihinin toplumsal muhalefetin yapıldığı en şanlı örneğini hep birlikte başaracağız.”

MHP’nin bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Aydın “Bütün ülküdaşlar olarak ülküdaşlık hukuku çevresinde kucaklaşmamış lazım. Bunu da bir yol haritası haline getirmiş olmamız lazım. Birbirimize güvenerek, inanarak, birbirimize omuz verip, el ele getirip bu gücü bir araya getirip Türk milletinin lokomotifi haline dönüştürdüğümüzde eminim ki MHP önümüzdeki ilk seçimlerde kendine iktidar yolunu açacaktır. Gömleğin birinci düğmesini doğru ilikledikten sonra ikinci hamle olarak 4 Kasım’da yapılacak kongremizi önemsiyor, ciddiye alıyoruz. 4 Kasım’da yapılacak kongre belkide Türk tarihi açısından çok büyük gelişmelere gebe. Ben şekillenecek tablonun Türk siyasetini de domine edeceğini düşünüyorum”. Bunun için ne yapmamız gerekiyorsa hemen şimdi yapmamız lazım. 4 Kasım’da gönlümüzden geçirdiğimiz arzu ettiğimiz  halka giden, halkıyla bütünleşmiş milletin değerleri üzerinde ve onun değerleriyle buluşturarak halkla bütünleşerek, onunla birlikte siyaset yapan bir milliyetçi hareket bu milletin kurtuluşunu sağlayabilir. Bu siyasal iktidarın zorba, baskıcı rejiminden sıkılmış, bir kenara çekilmiş milyonlarca insan var. Biri baş kaldırsın da, ayağa kalksın da onun arkasından gitmeye hazırım diyen milyonlar var. Milyonlar risk almaz, biz risk alacağız değerli ülküdaşlarım. Bunu kendimiz için yapmayacağız, bunu aziz milletin bütünlüğü geleceği için yapacağız. Bu büyük milleti yeniden Türk İslam medeniyetinin merkezi yapacak büyük atılımı gerçekleştirmek, o büyük heyecanı gerçekleştirmek için yapacağız. Bu nedenle 4 Kasım’da yapılacak MHP büyük kurultayına bu gözle bakıyoruz, olayları bu perspektiften değerlendiriyoruz. İnanıyoruz ki bizler samimi iş yapıyoruz. Allah şahittir kendi nefsimiz üzerine hiçbir hareketimiz yok. Bu özlemle yanan büyük MHP ailesinin hangi sıkıntıları yaşadığını bilen bir insan olarak sadece ve sadece bu işin önderliğini yapıyor ve  milyonlarca ülkücüye yol gösteriyoruz. 4 Kasım hedeftir, değişim zaruridir, ve değişimin neticesinde milliyetçi hareketin de önü açıktır. Önümüzde yapılacak kongreden milletimizin ufkunu açacak ona yol gösterecek güçlü bir kadro çıkar. ” 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset