Koray Aydın Gümüşhane'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili adayı Koray Aydın, seçim çalışmalarına Gümüşhane mitingi ile devam etti. Gümüşhaneliler’e seslenen Aydın, "Bu adaleti olmayan iktidara karşı isyan edin" dedi. Gümüşhane’ye önemli hizmetler yaptığını da

Koray Aydın Gümüşhane'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili adayı Koray Aydın, seçim çalışmalarına Gümüşhane mitingi ile devam etti. Gümüşhaneliler’e seslenen Aydın, "Bu adaleti olmayan iktidara karşı isyan edin" dedi. Gümüşhane’ye önemli hizmetler yaptığını da belirten Aydın, "Gümüşhane’nin neresine giderseniz gidin Koray Aydın mührünü görürsünüz. Ben bunların dokuz yılda yaptığından fazlasını iki yıllık bakanlık dönemimde yaptım" dedi. Gümüşhane Milletvekili adayları Bedri Yaşar ile Çetin Işık’ın seçim çalışmalarına katılmak ve destek vermek üzere Gümüşhane’ye giden Koray Aydın, burada bir de miting düzenledi. Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın katıldığı mitingde coşkulu bir kalabalığa seslenen Aydın, "Değerli hemşerilerim zulüm yolunu seçenler, zalimlik limanına sığınanlar mutlaka Cenab-ı Allah’ın tokadını yerler. İnsanların fakirliğinden, fukaralığından istifade edip devletin gücünü, onun ruhunu, şahsiyetini, elinden alarak, onun kimliğini elinden alarak, onu köle haline getiren bu zalimlere, mutlaka Cenab-ı Allah’ın tokadı da inecek. Değerli Gümüşhaneliler, devletin imkanlarıyla insanlara yardım edip, sonra ‘sen karşılığını vermezsen, oyunu vermezsen’ diye tehdit ederek ve memuru, bürokratı herkesi tehdit ederek onun şahsiyetini kişiliğini elinden alan bu anlayışın kurduğu da kölelik düzenidir. Ben Trabzon’da söylediğim gibi burada da söylüyorum. Köle yerine konulanlar, bu iktidardan rahatsız olup da bir şey yapamayanlar, bu iktidara isyan edin isyan. İsyan günü 12 Haziran’dır" diye konuştu.

9 YILDA YAPTIKLARINI 2 YILDA YAPTIM

Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Değerli arkadaşlarım, birbirinden kıymetli adaylarımız var burada. Bedri Yaşar, Çetin Işık. Çetin Işık kardeşimi de dinledim. Pırıl pırıl arkadaşımız. Tam bir dava adamı omuz verip birlikte çalışacağımız bu arkadaşlarımıza sahip çıkın. Değerli Gümüşhaneliler, oylarınızla sahip çıkın ve bunu Allah’ınızı severseniz tüm Türkiye için yapın. Gözümüzün içine baka baka bölünmüş Türkiye’yi önümüze koyarak, ‘seçimden sonra anayasa değiştireceğiz’ deyip Öcalan’la masa başında anlaşanlara, cevabı 12 Haziran’da verin. Değerli Gümüşhaneliler ben size seçim vaadi için gelmedim. Beni burada herkes tanır. Buralara neler yaptığımı herkes bilir. Torul, Köse, Şiran, Kürtün… Gümüşhane’nin neresine giderseniz gidin Koray Aydın mührünü görürsünüz. Ben bunların dokuz yılda yaptığından fazlasını iki yıllık bakanlık dönemimde yaptım. Sizlerden tek isteğim safınızı belirleyin. 12 Haziran’da ya bölücülere ya da milliyetçilere oy vereceğiz." dedi.

Koray Aydın Kimdir?

1955 yılında Trabzon'da doğan Koray Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 19'uncu dönemde Trabzon Milletvekili olan Aydın 21.dönemde de MHP'den Ankara milletvekili seçildi. Aydın evli ve 3 çocuk babası.

17 Ağustos depreminden sonra devletin yaraları sarma seferberliğinde görev aldı. İhtiyaç duyulan prefabrik konutları için yapılan ihalede devlete 20 trilyon kazandırdığını söyleyen Aydın, 30 Kasım'da teslim edileceği açıklanan evlerde eksikler olduğu iddiasıyla uzun süre eleştiri yağmuruna tutuldu.

Koray Aydın, Fetullah Gülen ile ilgili açıklamalarıyla da adından söz ettirmişti. Gülen'in 6 yıl önce söylediklerinin artık herhangi bir önem taşımadığını ileri süren Aydın, "Toplumda her olay gibi Gülen olayı da abartılıyor” şeklinde konuşmuştu.

3 Kasım 2002 seçimlerinde Meclis dışında kalan Koray Aydın, TBMM Genel Kurulu'nca 9 Kasım 2004'te Yüce Divan’a sevk edildi.

Aydın "bakanlığı sırasında yapılan ihalelerde usulsüzlüklerde bulunduğu ve yolsuzluk iddialarının soruşturmasını zamanında yaptırmayarak görevini kötüye kullandığı, malvarlığında haksız artışa sebebiyet verdiği" gerekçesiyle de suçlanmıştı. Aydın hakkında o dönemde 216 yıl hapis istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset