"Kömürdeki kayıp kimin cebine gitti?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “2.5 milyon ton kömür dağıtılırken, 2.5 milyon ton kömür içinde yüzde 20’lik bir kaybımız oluyorsa, bu kaybın kimin cebine gittiğinin araştırılması gerekmektedir” dedi. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısına kömür ç

"Kömürdeki kayıp kimin cebine gitti?"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “2.5 milyon ton kömür dağıtılırken, 2.5 milyon ton kömür içinde yüzde 20’lik bir kaybımız oluyorsa, bu kaybın kimin cebine gittiğinin araştırılması gerekmektedir” dedi.
 
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısına kömür çuvalları ile gelen Oktay Vural, “Şu bir torba kömürden menfaat paylaşımı yapanlar, rant şebekeleri… Türkiye’nin takip etmesi gereken budur. Bu kömür üzerinden rant dağıtımı, soygun düzeni kuran bir yapılanma vardır” ifadelerini kullanarak Soma’da yaşanan maden kazasına yönelik açıklamalarda bulundu.
 
Başbakanlığın fakir ailelere kömür yardımı için TKİ’ye görev verdiğini, TKİ’nin bu işi rödövans verdiği firmalardan veya ortağı olduğu firmalardan ihalesiz aldığını savunan Vural, kalitesiz kömürlerin fakirlere dağıtıldığına dikkat çekti. Torbalara 25 kilo yazıldığını, fakat torbaların 20-21 kilo doldurulduğunu iddia eden Vural, geri kalan kömürün nereye gittiğini sordu. Vural, Amasya Yeni Çeltek Kömür işletmesinin Soma’da kazanın meydana gelen işletmenin alt şirketine verildiğini belirtti.
 
“2.5 milyon ton kömür dağıtılırken, 2.5 milyon ton kömür içinde yüzde 20’lik bir kaybımız oluyorsa, bu kaybın kimin cebine gittiğinin araştırılması gerekmektedir” diyen Vural, Türkiye’de metan gazı tehlikesi olmasına rağmen mazotlu vinçlerin çalıştırıldığı madenler olduğunun altını çizdi ve bunları yakında açıklayacaklarını belirtti.
 
OKMEYDANI’NDA MEYDANA GELEN OLAYLAR
 
Okmeydanı’nda iki vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Vural, bu acıların 1980 öncesinde çok çekildiğini, sokağı terörize edenlerin ateşle oynadıklarını belirtti. Vural, “Hangi derin odaklar bu oyunları oynuyorsa hükümetin görevi bu oyunu oynatmak değil, bozmak olmalıdır. Herkes aklını başına almalıdır. İktidar hırsı bu ülkeye acıdan başka bir şey getirmiyor. Milletin kışkırtılmasına vesile olunmaması gerekir. Gençliğin sokakta geleceğini heba etmesi Türkiye’nin geleceğine tehdittir. Bir takım oyunlar oynanmaya devam edecek gibi, bir takım eller, kışkırtıcı siyaset, bu siyasetin sokağa mahvetmesi… Türkiye’nin getirildiği bu noktada endişeli olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 
6 ayda 331 çocuğun PKK tarafından kaçırıldığını ifade eden Oktay Vural, “PKK’nın kaçırdığı çocuklar için ağlayan anaların gözyaşlarını görmezden geliyorsunuz. Çözüm denilen şey Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’ya teslim etmek midir? PKK’nın militan devşirmesini hoş görüyorsunuz. Buna sözü olmayan bir kişinin Bakanlık yapma hakkı yoktur. Bu anaların gözyaşlarına cevap veremeyen bir kişi nasıl bu milleti temsil edebilir. İradelerini PKK’ya teslim etmişler” şeklinde konuştu.
 
“ALLAH SAKARYALILARI BU VALİDEN KORUSUN”
 
Vural, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un Sakarya’ya görevlendirilmesiyle ilgili olarak, “Adana Valisi’nin Meclis’te kavas olarak görevlendirilmesini düşünmüştüm ama Sakarya’ya vali olarak göndermişler. Allah Sakaryalıları bu validen korusun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset