Komisyonda AKP-CHP birbirine girdi!

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet Iyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereler başladı. Ada

Komisyonda AKP-CHP birbirine girdi!

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet Iyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereler başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sözden başka bizim bir gücümüz yoktur." ifadelerini kullandı. Tüm milletvekilerinin görüşlerinin ifade edeceği bir ortamın sağlanmasını talep etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, komisyondan dışarıya yumruk ve tekme yansıdığını belirterek bunun adalet anlamında tek bir mesajının olmadığını vurguladı. Iktidar ve anamuhalefeti bu konuda 'dur' demeye çağırdı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da tümden bir kesimin peşinen mahkum edilmemesi gerektiğini söyledi. Yolsuzluk iddiası varsa sonuna kadar gidilmesi arzusunda olduklarını dile getiren Aydın, milli iradeyi temsil edenlerin uslubuna daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Anayasada bir değişiklik yapmadığını ifade eden Aydın, yine milletin verdiği yetkiyle bu değişikliği yaptıklarını ifade etti.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz istemesi üzerine ortam yine gerildi. Komisyon Başkanı Ahmet Iyimaya, söz verilmedi deyince salonda kargaşa çıktı. Sözlü sataşmaların yaşandığı komisyonda, Ak Parti'liler Eminağaoğlu'a "Çık dışarı" diye bağırdı. CHP'liler buna karşı çıktı. Bir ara itişmeler yaşandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset