Kızlarımı kendi ülkemde okutamadım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Kozan ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:76 milyon vatandaşın her birine eşit hizmet götürmek için çabalıyoruz. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz.  Türki

Kızlarımı kendi ülkemde okutamadım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Kozan ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

76 milyon vatandaşın her birine eşit hizmet götürmek için çabalıyoruz. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz.  Türkiye son 11 yılda ekonomisini ve demokrasisini güçlendirdi. Türkiye hayallerini hedefe kilitlenmek suretiyle gerçeğe dönüştürdü.

Onlar borçlandı, biz bitirdik. Artık Türkiye'nin IMF'ye borcu yok.

Yolsuzlukları ayapğımızın altına aldık. Kapı kapı dolanıp borç dilenecektik. Artık bu yok.

SİZ BOŞALTTINIZ, BİZ DOLDURUYORUZ
Merkez Bankamızın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Ben milliyetçi geçinenlere soruyorum, ben borç ödüyorum, sen borçlanıyorsun. Bu nasıl milliyetçilik? Şimdi döviz rezervi olarak Merkez Bankamızın kasasında 129 milyar dolar var. Ekonomik olarak ayakta durabiliyorsak o buradan geliyor. Biz dolduruyoruz, siz o zaman boşalttınız.

Esnafımızı, çiftçimizi daha güçlü kılıyoruz, daha güçlü kılmaya devam edeceğiz.

11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak birileri çıkıp 'Türkiye bölünüyor' dedi. Geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı. Şimdi 800 milyar dolara çıktı. Şimdi milliyetçilik nerede, bizde. Milletimizin güçlenmesi için daha büyük adımlar atıyoruz.

Bütün bu aldatanlar hep milleti aldattılar. Ama sonunda aldandıklarını görüyorlar. her seferinde yanıldılar.

BİR KEZ DAHA KAYBEDECEKLER
Bir reform adımı attık. 28 maddelik bir paket... Türkiye'nin daha da büyümesi lazım. Türkiye'nin prangalarından kurtulması lazım dedik. O malum çevreler adeta papağan gibi aynı türküyü söylemeye, aynı masalı anlatmaya başladılar. Onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak.

Benim başörtülü kardeşlerim kamuda daha rahat çalışacak diye mi karşı çıkıyorsun. Başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşim de aynı haklara sahip olmalıdır. Milleti seviyorsan, başı örtülüsü de, başı açığı da bizim kardeşimiz. Üniversitelerde bu mücadeleyi verdiler, bizi çok engellediler. Hamdolsun belli bir noktaya geldik.

KIZLARIMI KENDİ ÜLKEMDE OKUTAMADIM
Bu ülkede başı örtülü yavrularımıza üniversitelerde başı örtülü yavrularımıza kapıları kapattılar. Bırakın okusun çocuklar. Bunların ayaklarına niye pranga vuruyorsun. Kendi kızlarımı ülkemin üniversitelerinde okutamadım. Hristiyan dünyasında başörtüsüyle okuyabiliyor. Müslüman ülkede okuyamıyorlar. Bir de önümüze katsayı diye bir engel çıkardılar.

PAKETE DESTEK YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE
Reform paketiyle Türkiye gücüne güç katacak. Bu paketi de sizlere danışarak hazırladık. Sizin onay vermediğiniz hiçbir konuya biz de onay vermedik. Bu paket 76 milyonun paketidir. 76 milyonun her bir ferdini memnun edecek pakettir. Bazıları bu paket ayrımcıdır diyor. Haşa... Bunu nasıl dersiniz. Biz kimin ne dediğine değil, milletin ne dediğine bakarız. Milletimiz memnun, yüzde 60-70 memnuniyet görüyoruz.

Bizim dinimizde kavimler vardır. Ama kabinecilik yoktur. Ben Türk'ü de severim, Kürt'ü de, Lazı da Boşnak'ı da severim... Yaradılanı yaratandan ötürü severim. Aramıza ayrılık tohumu atmak isteyenlere bu cevabı verin. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozmasın. Bu reformları daha bir kardeşçe geleceğe taşıyacağız.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset