Kırgızistan'da başbakana zor sorular

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli olan PKK'lıların tamamı çekildi iddialarına cevap verdi.... "Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Y

Kırgızistan'da başbakana zor sorular

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli olan PKK'lıların tamamı çekildi iddialarına cevap verdi....
 
"Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Yani bunlar Parlamento'nun içerisine şiddeti sokma girişiminden başka bir şey değildir. Bu güçlü olmayı göstermez, bu aslında aczi gösterir. Aczin ifadesidir böyle bir yola tevessül etmek"
 
''Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır'' dedi.
 
Suriyeli PKK'lıların çekildiğine ilişkin soru üzerine;
 
"Türkiye'den Suriyeli olan PKK'ların bir kısmı, tamamı çekildi diye bir ifademiz olmadı, bir kısmı Suriye'deki gelişmeler artıkça Suriye'ye o zaman bunlar geçmişlerdi. Ama bunun sayısı şu kadardır veya bu kadardır diye böyle bir ifade kullanmamız zaten mümkün değil. Kaldı ki bunlar Kandil'den mi geçti Türkiye'den mi geçti o da gizli bir konu. Ama geçtiği biliniyor, biliyoruz. Bunu zaten o zaman istihbari bilgiler olarak da almıştık. Bu süreç şu anda gayet iyi bir şekilde işliyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler