"Kimsenin kalbini yarıp bakamadık"

 AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 29. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bülent Arınç şunları söyledi: "İlk maddelerde çıkan oylar çok önemli değildi. Ama son oylamada 367'nin üzerinde çıkması lazımdı. Gördük ki 8 milletvekili oylamaya katılmadı. Bu

"Kimsenin kalbini yarıp bakamadık"

 

AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 29. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bülent Arınç şunları söyledi:
 
"İlk maddelerde çıkan oylar çok önemli değildi. Ama son oylamada 367'nin üzerinde çıkması lazımdı. Gördük ki 8 milletvekili oylamaya katılmadı. Bunların 4'ü AK Parti'den 4'ü MHP'dendir. Nasıl oluyor da 4 milletvekili bu oylamaya katılmıyor. Son oylamanın ne kadar önemli olduğunu bile bile.
 
Sorarsanız hepsinin mazereti vardı. Bizdekilerin iki tanesi Hacca gitti, 2 tanesinin nerede olduğunu ben bilmiyorum. MHP'dekiler nerede olduğunu bilmiyoruz, önemli noktada insanlar. Birisi genel başkan yardımcısı, ama onlar da 'izinli' diyorlar. Peki kritik bir oylamada 8 kişiye birden izin vermek ne kadar doğru? İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmak lazım. Diyelim ki bu 8'i gelmedi, ama 374'e kadar yine biz bunu aşabilecek noktadaydık.
 
O zaman itiraf etmeliyiz MHP içinden de AK Parti içinden de veya tamamı MHP'den veya tamamı AK Parti'den Allah için doğru konuşmalıyız, kimsenin kalbini yarıp bakamadık, kimsenin arkasına hafiye de takmak niyetinde değiliz eksik oy verenler çıktı gibi. Yani şu veya bu sebeple seçimlerin öne alınmasını zihninde kabul edemeyen herhalde birkaç milletvekilimiz olmuş gibi buna MHP de dahil. 
 
Yani bilseydim ki MHP'lilerin içinden oy vermeyen çıktı, bunu açıkça söyler ve eleştirirdim. Ama gizli bir oylamada kimin ne oy verdiğini doğrusu bilemiyorum.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl bir takdirde bulunacak, onu göreceğiz. Ya referanduma götürmek üzere imzalayacaktır ya meclise iade edecektir. Ama bu konuda asıl kararı verecek olan çoğunluk, iktidar partisi olan AK Parti'dir. AK Parti de bu durumda ne yapacağını önümüzdeki birkaç gün içinde kamuoyuna açıklayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler