Kim neden gitti?

Başbakan'ın eski danışmanlarından, Yazar Akif Beki, kabinedeki revizyonu değerlendirdi. AKİF BEKİ'NİN YORUMURevizyonun beklediğinden sınırlı olduğunu kaydeden Beki, "Belki 6-7 isme varan bir değişiklik olabilirdi" dedi.Beki, değişiklikler için şunları söy

Kim neden gitti?



Başbakan'ın eski danışmanlarından, Yazar Akif Beki, kabinedeki revizyonu değerlendirdi.

 AKİF BEKİ'NİN YORUMU

Revizyonun beklediğinden sınırlı olduğunu kaydeden Beki, "Belki 6-7 isme varan bir değişiklik olabilirdi" dedi.

Beki, değişiklikler için şunları söyledi:

"Sağlık Bakanı ilk hükümetten bu yana o koltukta oturan, koltuğu hiç değişmeyen iki bakandan biriydi. Bana göre başarılı da bir bakanlık geçirdi. Ama Başbakan, orada yeni bir heyecana ihtiyaç duydu. Mehmet Müezzinoğlu, beklediğim bir isim değildi. Ama anlayışla karşılanabilecek, Başbakan'ın tanıdığı bir isim."

Ertuğrul Günay'ın performanstan ziyade yorgunluktan dolayı değiştirildiğini, yerine getirilen Ömer Çelik'in sürpriz bir isim olmadığını kaydeden Beki, "Ömer Çelik sürpriz değil. Uzun süredir adı kabine değişikliklerinde gündeme gelen isimdi" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndaki değişikliğin sürpriz olmadığını kaydeden Beki, "Başarı-beceri kriterine göre İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ilk akla gelen isim olurdu. Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanlığı'nı da çıtanın üstünde görmeyenlerdenim. Orada da bir sürpriz yaşandığını söyleyemem" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN SICAĞI SICAĞINA YORUM
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, kabinedeki revizyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Metiner, şunları söyledi:

"Sınırlı bir revizyon ama bundan sonra bir değişiklik yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. AK parti grubu öylesine yetkin isimlerden oluşuyor ki, Sayın Başbakanımız hangi birini tercih edeceğinden zorlanmış olabilir. Sayın Başbakanımız taze kana ihtiyaç olduğunu hep söylemiştir"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler