Kılıçdaroğlu'nun yeni A takımı

 Eski MYK’da görev yapan 4 isme yeni MYK’da yer verilmezken, partinin “2 numaralı adamı” Keskin oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayı’nın ardından oluşan Parti Meclisi içinden yeni A Takımı’nı dün kamuoyuna açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun yeni A takımı

 

Eski MYK’da görev yapan 4 isme yeni MYK’da yer verilmezken, partinin “2 numaralı adamı” Keskin oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayı’nın ardından oluşan Parti Meclisi içinden yeni A Takımı’nı dün kamuoyuna açıkladı. Eski MYK’da görev yapan 4 isme bu MYK’da görev verilmezken, parti örgütünde yaşanan tartışmaların odağındaki Nihad Matkap ve Erdoğan Toprak MYK’da kaldı ancak görev yerleri değişti. Partinin “2 numarası” olarak adlandırılan “örgütler” Denizli Milletvekili Adnan Keskin’e, “İdari ve mali işler” ise İstanbul Milletvekili Umut Oran’a emanet edildi. Parti sözcülüğüne ise Samsun Milletvekili Haluk Koç getirildi.

 

4 isimle yollarını ayırdı

Kılıçdaroğlu, 34. Olağan Kurultay’da PM listesinin belirlenmesinden 12 gün sonra yeni A Takımı’nı kamuoyuna açıkladı. Kılıçdaroğlu, 17 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreterden oluşan 18 kişilik MYK’sında, kurultay öncesinde MYK’da görev alan 4 isimle yollarını ayırdı. Bu 4 ismin 3’ü PM listesine girememişti. Kurultay öncesi hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Atilla Emek, kurultay sonrası Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’na kaydırılırken, halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Ayten Kayalıoğlu ve gençlik örgütlenmesinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Gündüz, PM’ye girememişti. Kadın örgütlenmesinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Birgül Ayman Güler ise, sarı listeyi delerek PM üyesi olmuştu, ancak Güler’e yeni MYK’da görev verilmesi beklenmiyordu. Kılıçdaroğlu, gençlik ve kadın örgütlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapmadı.

Kılıçdaroğlu’nun 17 Ağustos 2011 günü açıkladığı MYK’da görev yapan 9 isim görev pozisyonlarını koruyarak yeni MYK’ya girdi.

 

Matkap ve Toprak rotasyonda

Kurultay öncesi örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Matkap ile idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Toprak, bu pozisyonlarında örgüte fazla müdahale ettikleri gerekçesiyle eleştiriler gelmesi ve kurultayda düşük oylarla PM’ye girmeleri üzerine, Kılıçdaroğlu tarafından rotasyona tabi tutuldu. Matkap, yeni ihdas edilen “STK’lar ve meslek kuruluşları”ndan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilirken, Toprak’a yeni oluşturulan “İşveren sendikaları ve meslek kuruluşları”ndan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi verildi.

 

9 isim görevini korudu

Kılıçdaroğlu’nun 17 Ağustos 2011 günü açıkladığı MYK’da görev yapan 9 isim görev pozisyonlarını koruyarak yeni MYK’ya girdi. Bu isimler şöyle:

 

Sencer Ayata:  AR-GE ve Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan sorumlu olarak görevine devam edecek.

 

Emrehan Halıcı: Eski MYK üyesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu olarak görevine devam edecek.

 

Faruk Loğoğlu: Partinin dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmelerinden sorumlu olarak görevine devam edecek.

 

Faik Öztrak: Bir diğer eski üye. Bürokrasiyi iyi biliyor. Ekonomi politikalarından sorumlu olarak görevini sürdürecek.

 

Sezgin Tanrıkulu: İnsan haklarından sorumlu olarak görevini sürdürecek. Özellikle Kürt sorunu konusunda inisiyatif sahibi.

 

Yakup Akkaya: Kurultay öncesi üstlendiği görev  üçe bölündü. İşçi, memur sendikaları ile emek bürolarından sorumlu olacak.

 

Perihan Sarı: Daha önce sürdürdüğü parti içi eğitimden sorumlu olarak MYK üyeliğine devam edecek.

 

Gökhan Günaydın: 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimler öncesinde yerel yönetimlerden sorumlu olarak devam edecek.

 

Bihlun Tamaylıgil: Öncesinde de sürdürdüğü Genel sekreterlik görevine devam edecek. Bu konuda sağlam bir profil veriyor.

 

MYK gençeleşti

Kurultay öncesinde görev yapan MYK’nın yaş ortalaması 56 iken yeni MYK’nın yaş ortalaması 54 olarak kayıtlara geçti. MYK’nın en genç ismi 36 yaşındaki Şafak Pavey oldu. Partinin yeni MYK’sı ilk toplantısını bugün saat 14.00’te yapacak.

 

TAZE KUVVETLER

Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında önceki MYK’da görev yapmayan 7 yeni isme şans verildi. Bu 7 isimden 4’ü önceki MYK’larda görev alan isimlerden oluşurken, 3 isim ilk kez MYK’ya girdi. Önceki genel başkan Deniz Baykal’a karşı başkan adaylıklarını açıklayan Haluk Koç ve Umut Oran ile Baykal ile yıldızı barışmayan Adnan Keskin’i MYK’ya alan Kılıçdaroğlu, mayıs ayında görevinden ayrılan Gürsel Tekin’i yeniden MYK’ya taşıdı. Yeni MYK’ya giren isimler şöyle:

 

Adnan Keskin: 1995-1999 arasında partinin 2 numarası genel sekreterlik yaptıktan 13 yıl sonra örgütten sorumlu olarak yeniden 2. adam oldu.

 

Umut Oran: Eskiden partinin 3 numarası olarak anılan İdari ve Mali İşlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi.

 

Haluk Koç: Yeni oluşturulan ve hükümeti izleyeceği belirtilen Kamu Politikalarından sorumlu ve parti sözcüsü olarak belirlendi.

 

Gürsel Tekin: Mayıs ayında MYK’daki görevinden istifa eden Tekin, böylece 2 ay sonra yeniden dönmüş oldu.

 

Şafak Pavey: Yeni oluşturulan Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

 

Gülseren Onanç: Halkla İlişkilerden sorumlu.  2 yıl önce girdiği PM’de çalışkanlığı ile Kılıçdaroğlu’nun övgüsünü kazandı.

 

Bülent Tezcan: Hukuk ve Seçim İşleri Tezcan’a emanet edildi. Bazı konularda “ulusalcı” çıkışlarıyla da dikkat çekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler