Kılıçdaroğlu'nun rakibi kim olacak?

 İç tartışmaları bitirecek olağanüstü kurultayı eylül ayında yapma kararı alan CHP'de, Kılıçdaroğlu'nun karşısına ilk çıkan aday İnce; Tarhan ve Feyzioğlu'nun da adı geçiyor.CHP'de 10 Ağustos seçimlerinin ardından başlayan yönetim tartışması doğrultusunda

Kılıçdaroğlu'nun rakibi kim olacak?

 İç tartışmaları bitirecek olağanüstü kurultayı eylül ayında yapma kararı alan CHP'de, Kılıçdaroğlu'nun karşısına ilk çıkan aday İnce; Tarhan ve Feyzioğlu'nun da adı geçiyor.

CHP'de 10 Ağustos seçimlerinin ardından başlayan yönetim tartışması doğrultusunda yapılacağı açıklanan 18. Olağanüstü Kurultay'ın 5-6 Eylül tarihleri arasında ATO Congresium'da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜNLEŞME KURULTAYI OLACAKTIR

Kurultay, ulusalcı kanattan gelen çağrılara "kurultay resti" ile yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği üstlenmesinden bu yana CHP'de ilk kez birden fazla adayın yarışacağı bir başkanlık yarışına sahne olacak. Kılıçdaroğlu'nun ilk resmi rakibinin ise CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce olması bekleniyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da kurultay için nabız yokladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin alındığı MYK'da yaptığı değerlendirmede, "Bu bir tasfiye kurultayı değil bütünleşme kurultayı olacaktır" dedi.

MYK, dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kurultay Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı salon olan ATO Congresium'da 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak. Toplantıda genel başkan, Parti Meclisi ve YDK üyeleri seçilecek. Bir süredir gündeme getirilen tüzük değişikliği çalışmasının ise dar kapsamlı olarak kurultayda oylanacağı ifade ediliyor. Tüzük değişikliğinin 5 ya da 6 madde ile sınırlı kalacağı öğrenildi.

SARIGÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile dün Genel Merkez'de görüştü. Alınan bilgilere göre Sarıgül, olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu'na desteğini iletti. Kulislerde Sarıgül'ün hem Parti Meclisi'ne girmesine hem de 2015 seçimlerinde Şişli'nin bulunduğu İstanbul 2. bölgede üst sıralardan milletvekili adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun ilk resmi rakibi İnce olacak. İnce'nin bugün bir basın toplantısıyla adaylığını resmi olarak ilan etmesi bekleniyor. İnce'nin bu toplantıda grup başkanvekilliğinden de istifa etmesi bekleniyor. Baykal'ın da muhaliflerin kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda adaylığını açıklama niyetinde olduğu iddiası kulislere yansıdı.

FEVZİOĞLU BEKLEMEDE

Kılıçdaroğlu'na karşı ilk çıkışı yapan ulusalcı kanat, Tarhan'ın aday gösterilmesini istiyor. Ancak, Tarhan'ın bu konuda net bir tavır almadığı belirtiliyor. Adı bir süredir kulislerde başkan adayı olarak geçen Feyzioğlu'nun da, adaylık için nabız yokladığı belirtiliyor. Delege üzerinde eskisi kadar olmasa da belli bir ağırlığı olduğu belirtilen eski Genel Sekreter Önder Sav'ın ise kurultay sürecinde İnce'den ya da adaylığını ilan etmesi durumunda Tarhan'dan yana karar vermesi bekleniyor.

122 İMZA GEREKECEK

Kurultayda genel başkan adayı olmak için 122 delegenin imzasının gerekli olduğu öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın toplantısında, "Kurultay'da bir tüzük değişikliğine gidilecek mi? Seçimlerde, blok liste mi olacak, çarşaf liste mi?" sorusu üzerine, "CHP kurultaylarında çarşaf liste uygulaması esastır. Ancak kongrenin akışı sırasında, yine tüzükte belirtilen bir noktada blok listeyle seçime gidilmek istenirse verilen önerge değerlendirilir. Asıl olan çarşaf listedir, bununla ilgili bir karar söz konusu değil" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset