Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklama

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sevgi ve hoşgörü üzerinde büyüyen bir siyaset anlayışına ihtiyaç duyulduğunu, kendilerinin de bunu yapmaya çalıştığını belirterek, "Sizler destek verirseniz inanın Türkiye'yi bu coğrafyanın en güzel, en temiz, en sağ

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklama

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sevgi ve hoşgörü üzerinde büyüyen bir siyaset anlayışına ihtiyaç duyulduğunu, kendilerinin de bunu yapmaya çalıştığını belirterek, "Sizler destek verirseniz inanın Türkiye'yi bu coğrafyanın en güzel, en temiz, en sağduyulu, en sağlam ülkesi haline getirmek mümkün. Bunu yapmakta kararlıyız, yapacağız" dedi.

Konuşmasının başında CHP Gençlik Kolları'nın olağan kurultayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi nedeniyle festival alanına planlanan saatte gelemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, geciktiği için vatandaşlardan özür diledi.

 

Festivalin Ayaş'ı markalaştırdığını ve bölgede yetişen dutların gerek yurt içinde gerek yurt dışında aranan ürünler haline dönüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, ilçeye önemli hizmetler yapan Belediye Başkanı Başkaraağaç'ı kutladı. Başkaraağaç'ın ilçenin çehresini değiştirmek için yoğun çaba harcadığını ancak bunu yaparken çeşitli engellerle de karşılaştığını belirten Kılıçdaroğlu,

 

"Ama Başkan sağolsun hiçbir engeli takmaz, hiçbir engeli dinlemez. Onun dinlediği tek şey var; o da Ayaşlılardır" diye konuştu.

 

Festival alanına 10. Yıl Marşı ile girdiklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

"10. Yıl Marşı bizim tarihimizin çok önemli bir aşamasıdır. 10 yılda çok şey yaptık. Şimdi uzun bir süre geçti, 10 yılın üzerine onlarca yılı ilave ettik ama geldiğimiz noktada bizim gerimizde kalanların bizi aştığını da zaman zaman görüyoruz. Biz, birbirimizi sevmeliyiz, saymalıyız. Birbirimize selam vermeliyiz, saygı duymalıyız. Bu, bizim kültürümüzün bir parçası. O kültür Ayaş'ta korunuyor. İnşallah biz bu kültürü Türkiye'nin bütün coğrafyasına taşımış oluruz. İsteğimiz şu; birbirimizi sevelim, kimseyi ötekileştirmeyelim, ne kılığından kıyafetinden ötürü ne inancından ötürü ne kimliğinden ötürü. İnsan insansa Allah'ın yarattığı en değerli varlıksa bizim başımızın üzerinde yeri vardır demeliyiz.

 

Yeni bir siyaset anlayışı, sevgiye, hoşgörüye dayanan bir siyaset anlayışı... Kızgınlığa, kine değil sevgiye ve hoşgörüye ihtiyaç duyan. Sevgi ve hoşgörü üzerinde yeşillenen, büyüyen bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizler destek verirseniz inanın Türkiye'yi bu coğrafyanın en güzel, en temiz, en sağduyulu, en sağlam ülkesi haline getirmek mümkün. Bunu yapmakta kararlıyız, yapacağız. Halkla beraber yapacağız. Benim güvendiğim tek bir organ var, tek bir güç var o da halktır. Halkın üzerinde hiçbir güç yoktur."

 

-"Ayaş'ın önemli tarihi geçmişi var"-

 

Ayaş'ın önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu belirten, belediyenin 1872 yılında kurulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Başkaraağaç'ın bu tarihe geçmişe sahip çıkmaya çalıştığını söyledi. Vatandaşlardan da Başkaraağaç'a destek olmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, destek verdikleri sürece Başkaraağaç'ın hizmete devam edeceğini kaydetti.

 

Kılıçdaroğlu, festival alanında kendisine ikram edilen dutları yedi. Vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, 10 yaşındaki Eftelya isimli kız çocuğunun ricası üzerine koluna imza attı.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, festival alanından ayrıldıktan sonra Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ayaş Kaymakamı Sait Özkılıç ve bazı parti yöneticileriyle beraber bir bağ evinde yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset