Kılıçdaroğlu'ndan Nevruz mesajı

Kılıçdaroğlu, Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Nevruz'un “yeni gün” demek olduğunu, yeni umutlar, yeni beklentiler, doğanın canlanması, baharın gelişi, umutların yeşermesi, zulme, baskıya direniş ve boyun eğmeme anlamı taşıdığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Nevruz mesajı

Kılıçdaroğlu, Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Nevruz'un “yeni gün” demek olduğunu, yeni umutlar, yeni beklentiler, doğanın canlanması, baharın gelişi, umutların yeşermesi, zulme, baskıya direniş ve boyun eğmeme anlamı taşıdığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Dünyanın neresinde olursa olsun, Türk'ün de Kürt'ün de kendi inancı, anlayışı, geleneği, göreneği ve tarih bilinciyle kutladığı bir bayramdır Nevruz. Bu nedenle diyoruz ki; herkesin inancı, ırkı, dini, kimliği, onun şerefi, bizim de başımızın tacıdır. Bu nedenle Nevruz dahil, tüm bayramları bayram gibi kutlayalım.

Bunun için, 2011 Nevruzunun, Türkiye için yeni bir başlangıç, halkın iktidarına gidiş günü olmasını diliyorum. İstiyorum ki seçim barajı indirilsin, gelecek Nevruzlarda vereceğiniz oylar, başkasının hesabına yazılmasın. İstiyorum ki kimse kimseye ırkından, dininden, inancından, kimliğinden dolayı üstünlük taslamasın. İstiyorum ki gelecek Nevruzlarda sağ elin verdiğini sol el görmesin, hiçbir ana boynu bükük kalmasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. İstiyorum ki parası olan bedelli, parası olmayan bedelsiz askerliğini yapsın ve askerlik şubelerinin kayıtlarında kaçak, bakaya sütunları boş kalsın, herkes hayatına bir düzen versin. İstiyorum ki gelecek Nevruzlarda Recep Bey'e yan bakanın yolu Silivri'den geçmesin, gözaltına alınanlar zincirlerle birbirine bağlanmasın, kelepçelenmesin ve sabah kapımızı çalan sütçü olsun.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2011 Nevruzunun, Türkiye'nin yeniden hak ile hukuk ile buluşması için de yeni bir başlangıç olmasını diliyor ve sevgiler, saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset