Kılıçdaroğlu'ndan MYK'ya talimat!

Partisinin MYK üyelerinden olası bir koalisyona ilişkin hazırlık yapmalarını isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümet programı, Bakanlar Kurulu ve devlette yeniden yapılanma başlıklarına dikkat çekti. Hazırlığa temel oluşturacak ipuçları CHP’nin 2015 seçi

Kılıçdaroğlu'ndan MYK'ya talimat!

Partisinin MYK üyelerinden olası bir koalisyona ilişkin hazırlık yapmalarını isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümet programı, Bakanlar Kurulu ve devlette yeniden yapılanma başlıklarına dikkat çekti. Hazırlığa temel oluşturacak ipuçları CHP’nin 2015 seçim bildirgesinde yer alıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden koalisyon görüşmeleri öncesi hazırlık yapmalarını istedi.

CHP’nin olası bir koalisyonda görev alması durumunda kabinede, kamu kurum ve kuruluşlarının yapısında ve Meclis çatısı altında bazı komisyonlarda yapılmasını istediği değişiklikler, partinin 2015 Seçim Bildirgesi’nde ayrıntılı biçimde yer alıyor.

CHP, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılmasını; “Esnaf Bakanlığı” ve “Türkiye Girişimcilik Bakanlığı” kurulmasını istiyor.

DEVLET YAPISI

CHP, birçok kurumda da köklü değişiklik yapmayı hedefliyor. Bu kurum ve kuruluşlar ile öngörülen değişiklikler şöyle;

- Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Hâkimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak ikiye ayrılacak. Adalet Bakanı ve Müsteşarı, kurul toplantılarına katılamayacak.

- Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Kolluk kurulacak.

- BM standartlarına uygun, STK’ların da temsil edildiği İnsan Hakları Denetim Kurulu kurulacak.

- Kadın-Erkek Eşitliği Genel Müdürlüğü kurulacak. n Tüketici Hakları Üst Kurulu oluşturulacak.

YÖK YERİNE ÜST KURUL

- YÖK kaldırılacak. Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliği korunacak. Eşgüdümü sağlamakla yükümlü yeni bir üst kurul oluşturulacak.

- Sağlık Programları Genel Müdürlüğü kurulacak. Temel Sağlık Hizmetleri, Yataklı Tedavi Kurumları, Sağlık Personeli, Tıbbi Teknoloji ve Eczacılık gibi uygulayıcı genel müdürlükler oluşturulacak.

SPORA KONSEY VE FON

- Lisanslı sporcuların ve kitlesel spor yapan yurttaşların sayısını artırmak amacıyla Türkiye Spor Konseyi kurulacak. Konsey’e Milli Piyango gelirlerinden pay verilecek.

- Spor Kulüplerine Destek Fonu oluşturulacak. Fon, yeni tesisler kuracak, sporculara burs verecek.

CHP’NIN MECLİS’TE KURULMASINI İSTEDİĞİ KOMİSYONLAR

- Gençlik İhtisas Komisyonu.
- Güvenlik güçlerinin icraat ve faaliyetlerini denetleyecek Güvenlik Komisyonu.
- Başkanlığını anamuhalefetin yapacağı Kesin Hesap Komisyonu.
- Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset