Kılıçdaroğlu'ndan İzmir çıkarması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İzmir, özgürlüğe karşı çıkanlara, adalete karşı çıkanlara, cumhuriyete karşı çıkanlara elbette mezar olacaktır" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, partisince İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Özg

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir çıkarması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İzmir, özgürlüğe karşı çıkanlara, adalete karşı çıkanlara, cumhuriyete karşı çıkanlara elbette mezar olacaktır" dedi.

 Kemal Kılıçdaroğlu, partisince İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük" mitinginde yaptığı konuşmada, özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti İzmir’den haykırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

 Yargının siyasi otoritenin emrine girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün karabasan gibi çöken bir iktidar var. Özgürlüklerimizi elimizden alan iktidar var. Telefonlarımızı dinleyen iktidar var. Yargının siyasi otoritenin emrine girdiği bir iktidar var. Onun için İzmir’den demokrasi, özgürlük, adalet, cumhuriyet diyoruz" diye konuştu.

İzmir’in ilklerin şehri olduğunu, düşmanın denize bu kentten döküldüğünü, ilk uluslararası fuarın, ilk milli bankanın, ilk tiyatro topluluğunun İzmir’de kurulduğunu, ilk kurşunun burada atıldığını, bunun için İzmir’in demokrasi, cumhuriyet kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, İzmir’in Türkiye’nin çağdaşlığa, uygarlığa açılan kapısı olduğunu kaydetti.

 Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İzmir deyince sokaklarında, caddelerinde özgürce gezilebilecek, kültür düzeyi yüksek bir kent görüyorsunuz. İzmir, Türkiye’nin çağdaşlığa, uygarlığa açılan kapısıdır. Bu kapıda size demokrasi demek, size özgürlük demek, size adalet demek bana gurur veriyor. İzmir, özgürlüğe karşı çıkanlara, adalete karşı çıkanlara, cumhuriyete karşı çıkanlara elbette mezar olacaktır. İzmir buna geçit vermeyecektir. İzmir düşmana ilk kurşunu atan kenttir, bir semboldür. İzmir düşmanın denize döküldüğü yerdir. Bir sembol kenttir İzmir. İzmir’de sadece düşmanlar denize atılmadı, dökülmedi, mandacılar da denize döküldü. Mandacılardan da hesap soracağız. Mandacılar iktidarda, onları da oradan indireceğiz. Damat Feritleri biliyorsunuz. Damat Feritler de denize döküldü. Onlar da kaçtı Türkiye’den. Biz İzmir’i gözümüz gibi, göz bebeğimiz gibi koruruz. İzmir özgürlüğe açılan bir pencereyse İzmir’in duygularında, dokularında adalet vardır.

 İzmir’in duygularında, dokularında Kuvayı Milliye vardır. Az önce Mustafa Balbay söyledi, İzmir diz çökerse sadece efe oyunuyla diz çöker." -"Baskılara boyun eğmeyeceğiz"- İzmir’in yiğit, onurlu bir kent olduğunu, kimsenin önünde diz çökmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama birileri yurt dışına gidip egemen güçlerin önünde ’Bunu kullanın bunda iş var, bu sizin önünüzde diz çökmeye hazırdır’ dedikleri zaman ilk itiraz eden yine biz olduk. Biz hiç kimsenin birilerinin önünde diz çökmesini istemeyiz, onurlu bir ulusuz, onurlu ulusun yiğit çocuklarıyız. O nedenle ’Beni deliğe süpürmeyin, daha benden çok yararlanacaksınız’ diyenlere boyun eğmeyeceğiz, onların baskılarına boyun eğmeyeceğiz. Nereden nasıl gelirlerse gelsinler direneceğiz" diye konuştu.

AK Parti’nin "İzmir ile ne alıp veremeyeceğini bilemediğini" kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Seçimler yapılmış. Mesele bitmiş, yöneticiler gelmiş. Yine varsa bir şey seçime gidilecek zaten ama onların İzmir’le özel bir hesapları var. İzmir onların planlarını bozuyor. İzmir onların hayallerini bozuyor. İzmir onların hayallerini bozduğu gibi dengelerini, balanslarını da bozuyor. O nedenle İzmir’e özel bir kinleri var onların. Siz düşünebiliyor musunuz, bir ülkenin başbakanı İzmir için ne söyledi, kulaklarınızla duydunuz, ’gavur İzmir’ diyor. Bir ülkenin başbakanı hem ’gavur İzmir’ diyecek hem İzmir’e gelecek ’bana oy verin’ diyecek, sende yüz yok mu? Sandılar ki bu bir dil sürçmesidir, bu bir dil sürçmesi değil bu bilinçaltındaki bir düşüncenin açığa çıkmasıdır, İzmir’e nasıl baktığını göstermesidir. İzmir bunun altında kalacak mı, İzmirli buna yanıtını verecek mi? Sizden isteğim, İzmirlilerden isteğim, size ’gavur’ diyene hesap soracak mısınız? Siz hesap sorun arkanızda biz olacağız, Cumhuriyet Halk Partisi olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset