Kılıçdaroğlu'ndan Gülen'in yakalanma kararı yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin İzmir Tunceliler Platformu ile ortaklaşa düzenlendiği programdan çıkışında DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.Fethullah Gülen için çıkartılan yakalama kararını ve 14 Aralık ope

Kılıçdaroğlu'ndan Gülen'in yakalanma kararı yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin İzmir Tunceliler Platformu ile ortaklaşa düzenlendiği programdan çıkışında DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Fethullah Gülen için çıkartılan yakalama kararını ve 14 Aralık operasyonunu değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Sırf intikam almak, öç almak duygusuyla eğer bir şeyler yapılıyorsa bu doğru değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen için çıkarılan yakalama kararını DHA'ya değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu karar hakkında şunları söyledi: "Geçmişte birlikte hareket ettiklerini biliyoruz. Geçmişte birçok aydının tutuklandığını biliyoruz. Bunlara siyasal desteğin AKP tarafından verildiğini gayet iyi biliyoruz. Bu konuda cemaatin bir özeleştiri yapmasını defalarca ifade ettik. Ama kim olursa olsun bir insanın haksız yere tutuklanmasını gözaltına alınması, uzun süre mahkeme koridorlarında bekletilmesi doğru değil. Doğru olan şudur; Hiçbir zaman suçlu, potansiyel suçlu veya olası suçluyu savunmak ya da yermek gibi bir düşünce içine girmedik. Bizim beklediğimiz şudur; eğer bir yerde hukukun üstünlüğü varsa hukuk çerçevesinde sorgulama yapılırsa buna hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, biz de itiraz etmeyiz ama sırf intikam almak, öç almak duygusuyla eğer bir şeyler yapılıyorsa bu doğru değildir." 

Kemal Kılıçdaroğlu, adı yolsuzluk operasyonlarına karışan 4 bakanın komisyon tarafından Yüce Divan'a sevk edilmemesi durumundaki soru üzerine, "Orada kamuoyu kararını vermiş durumda. Kimlerin suçlu olup olmadığını, kamuoyu biliyor. Parlamentonun orada yapacağı sadece usulen bir çalışmadır. Olması gereken şudur; dört bakanın da 'bizi yüce divana gönderin, biz aklanmak istiyoruz' diye bir düşünce ifade etmeleri gerekir. Olması gereken de budur. Geçmişte parlamentoda buna benzer olayları yaşadık" diye cavap verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler