Kılıçdaroğlu’ndan ’Bahriye Üçok’ mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ölümünün 25. yılında SHP Parti Meclisi Üyesi, Eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok'u andı.CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:"6 Ekim 1990'da SHP Parti M

Kılıçdaroğlu’ndan ’Bahriye Üçok’ mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ölümünün 25. yılında SHP Parti Meclisi Üyesi, Eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok'u andı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

"6 Ekim 1990'da SHP Parti Meclisi Üyesi, Eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok evine gönderilen bombalı paketle katledildi. Hayatını, "Benim hayatım, tamamıyla mücadeledir" diye tanımlayan Üçok, aldığı tüm tehditlere rağmen doğru bildiği yolda; Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk ilkelerini savunmayı temel görev bilerek yürüdü.

Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesini kararlılıkla taşıyan isimlerden olan Üçok, ülkemize kazandırdıkları ile yaşamaya devam etmektedir. Hain bir plan sonucu yitirdiğimiz Bahriye Üçok'u saygı ve minnetle anıyor, O ve onun gibi çağdaş bir Türkiye ideali için canını dahi ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerine rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler