Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Anayasa konusunda hükümete yeşil ışık yakarken, terörle mücadele konusunda eleştiriler yönelttiCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında basın mensuplarıyla buluştu ve onların sorularını yanıtladı.Yeni Anayasa

Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Anayasa konusunda hükümete yeşil ışık yakarken, terörle mücadele konusunda eleştiriler yöneltti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında basın mensuplarıyla buluştu ve onların sorularını yanıtladı.

Yeni Anayasa konusunda "Kapımız açık bekliyoruz, ama irade Meclis Başkanı'nda olmalı" diyen Kılıçdaroğlu, tutuklu vekiller konusunun da yeni Anayasa için bir şart olmadığını belirtti.

"PKK İLE GÖRÜŞMELER YAPACAKSIN SONRA MUHALEFETİ SUÇLAYACAKSIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''terörle mücadelede muhalefetin destek değil, köstek olduğu'' yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Nerede köstek olduk, bir açıklasa bari. Muhalefeti körü körüne eleştirmek, bir başbakanın görevi olmamalı. Biz nerede köstek olmuşuz, bunu açıklamalı önce'' dedi.

''Türkiye'de bugün terör varsa, tek sorumlusunun AK Parti Hükümeti olduğunu'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onlar ülkeyi yönetiyor. Türkiye'yi terör bataklığına sürükleyen AKP değil mi? Gideceksin, PKK ile kol kola, göz göze, oturup konuşmalar, görüşmeler yapacaksın, sonra kalkacaksın muhalefeti suçlayacaksın. Bu kadar ucuz, kaba politika ancak ve ancak Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır. Devlet adamı kimliği bile söz konusu değil. Biz sorunu çözmek için sorumlu davranıyoruz, o sorunu büyütmek için sorumsuz davranıyor, aramızdaki fark bu'' görüşünü savundu.

TBMM'de yemin etmeyen BDP'lilerin durumunun sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, BDP'lilerin parlamentoya gelip, yemin etmelerini istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset