Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs tepkisi!

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın temel hak ve özgürlüklerle ilgili hükümlerinden biri olan gösteri ve yürüyüş hakkının ihlal edildiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşamları boy

Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs tepkisi!

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın temel hak ve özgürlüklerle ilgili hükümlerinden biri olan gösteri ve yürüyüş hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.
 
Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerin bayramını kutladığını ifade etti.
 
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
''Bugün, Anayasa'nın temel hak ve özgürlüklerle ilgili hükümlerinden biri olan gösteri ve yürüyüş hakkı ihlal ediliyor. 'İleri demokrasi' diye diye demokrasi katledildi. Yasak bölge ilan edilen Taksim'den çok uzaklarda bile, CHP Genel Başkan Yardımcılarını, milletvekillerini, aydınları, işçileri ve halkı gazlatan, coplatan, tüm ulaşım yollarını keserek sivil sıkıyönetim uygulatan AKP Hükümeti ile o hükümetin kraldan çok kralcı yöneticilerini kınıyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset