Kılıçdaroğlu'na saldırı

Meclis'te ziyaretçiler arasında bulunan bir saldırgan, grup konuşması için salona ilerleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulundu. Kılıçdaroğlu'na 2 yumruk isabet etti. Ardından çok büyük bir arbede yaşandı. Koruma polisleri şahsı ye

Kılıçdaroğlu'na saldırı
Meclis'te ziyaretçiler arasında bulunan bir saldırgan, grup konuşması için salona ilerleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulundu. Kılıçdaroğlu'na 2 yumruk isabet etti. Ardından çok büyük bir arbede yaşandı. Koruma polisleri şahsı yere yatırdı. Bazı CHP'lilerin ağladığı, sinir krizi geçirdiği görüldü.  Saldırganın kimliği henüz belli olmadı.

ORTA BOYLU, KAHVERENGİ MONTLU

Saldırganın, Kılıçdaroğlu ziyaretçilerle selamlaşırken saldırıya geçtiği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantı salonuna gitmek üzere Meclis koridoruna yürüdüğü sırada yumruklu saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yere düşerken, linç edilmek istenen saldırgan güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Daha sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, bu gibi saldırıların kendisini yıldıramayacağını söyledi. CHP lideri, herkesi de sükunete çağırdı.

"GERİ ADIM YOK"

Grup toplantısındaki yaptığı konuşmada saldırı ile ilgili ilk yorumu yapan Kılıçdaroğlu, “Demokrasi yolu, engellerle doludur. Bu CHP liderini yapılan ilk saldırı değildir. İsmet İnönü’ye de saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar ve şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız, asla geri adım atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Gözaltına Alınan Saldırgan Garajdan kaçırıldı

Meclis kulisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırgan polisler tarafından gözaltına alındı. CHP’liler tarafından linç edilmek istenen saldırgan otoparka götürülürek buradan polis aracına bindirildi.

TBMM’de CHP grup toplantısı öncesi Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenlendi. 30 yaşlarında bir erkek şahıs olduğu gözlenen saldırgan yumruklu saldırının ardından yaşanan arbede sonrasında gözaltına alındı. BDP grup salonundan bahçeye çıkarılan saldırgan montu ile yüzünü gizlemeye çalıştı. Otoparka götürülen şahıs birkaç dakika burada bekletildi. Polis, saldırganı korumakta zorlandı. Bazı partililer buraya gelerek saldırganı linç etmek istedi. Daha sonra bir sivil polis aracına bindirilen saldırgan polis merkezine götürüldü.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler