Kılıçdaroğlu’na ’’Oslo’’ yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. "Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar" diyor. Çık sen açıkla o zaman. Ne biliyorsan açıkla. Karnından konuşmak bir siyasetçiye yakışmaz" dedi.Başbaka

Kılıçdaroğlu’na ’’Oslo’’ yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. "Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar" diyor. Çık sen açıkla o zaman. Ne biliyorsan açıkla. Karnından konuşmak bir siyasetçiye yakışmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Şanlıurfa Topçu Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmasında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Davutoğlu, "HDP'nin, yalanı kendine şiar edinmiş eş genel başkanı, çirkin iftiralarla bize saldırmaya çalıştı. Biz bu terör odaklarına kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Akan kandan kim rant sağladı? Tabii ki sırtını teröre dayayanlar. Terörle sonuna kadara mücadele edecek, bütün dağları, ovaları bu terör odaklarından temizleyeceğiz" dedi.

DAEŞ ve PKK'nın da terör örgütü olduğunu kaydeden Davutoğlu, "DEAŞ ne kadar nankörse, ne kadar hainse, ne kadar alçaksa, PKK'da o kadar alçak, o kadar hain o kadar korkaktır. Gençlerimizi ister DEAŞ Suriye'nin karanlığına götürsün, oradaki bir takım terör odakları içinde gençlerimizi heba etsin, ister PKK, gençlerimizi Suriye'nin, Irak'ın karanlıklarına götürsün, biz hepsinin karşısında tek bir gencimizi dahi feda etmeden, onları bağrımıza basarak, onlarla birlikte yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz. Onlar o gençleri ölüme götürüyorlar. Onlar, gençlerin geleceğini karartıyorlar" diye konuştu

"BEYAZ TOROSLAR" SÖYLEMİ

Davutoğlu, Van mitinginde "beyaz Toroslar" söyleminin arkasında olduğunu kaydetti. Davutoğlu, "Van'da ne dediysem geçen gün arkasındayım. 90'lı yılların terörüne de, 90'lı yılların JİTEM'ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz. Allah şahit kim 90'lı yıllara dönmek isterse onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız, demir gibi tek bir yumruk olarak duracağız. Kim 90'lı yıllarda olduğu gibi aynı mantıkla insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa onların karşısında da duracağız. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi terör çeteleri kuranların da karşısında duracağız. Dediklerim terörün ve teröre sırtını dayayanların zoruna gitmiş. Çünkü onlar 90'lı yılları özlüyorlar. İsterler ki daha çok Kürt genci ölsün, daha çok Türk genci ölsün de Türklerle, Kürtler, Araplar birbirine girsin" dedi.

OSLO GÖRÜŞMELERİ

Davutoğlu, koalisyon görüşmesinden sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Açıklarsam zor durumda kalır" söylemlerine de cevap verdi. Samimi koalisyon görüşmesini şantaj malzemesine dönüştürülmek istendiğini belirten Davutoğlu, "Açıklamazsan namertsin. Biz zor durumda kalacak hiçbir sözü ağzımızdan çıkarmayız. Biz milletimizin huzura çıkamayacağımız, hiçbir sözü ağzımıza almayız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Oslo görüşmeleri ile ilgili iddialarına da cevap veren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun paralel yapıdan aldığı telkinlerle bu açıklamayı yaptığını söyledi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. "Oslo belgelerini gördüm halka açıklamıyorlar" diyor. Çık sen açıkla o zaman. Ne biliyorsan açıkla. Karnından konuşmak bir siyasetçiye yakışmaz. İşte buradayız. Her şeyin hesabını verir ama millete meydan okuyanın da hesabını sorarız" dedi.

Kılıçdaroğlu’na ’’Oslo’’ yanıtı

Kılıçdaroğlu’na ’’Oslo’’ yanıtı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler