Kılıçdaroğlu,"Kimsin sen Allah aşkına"!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mardin konuşmasıyla yüklendi.Kılıçdaroğlu, "Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun? Sandığa giderken 'Biz her türlü milliyetçili

Kılıçdaroğlu,"Kimsin sen Allah aşkına"!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mardin konuşmasıyla yüklendi.

Kılıçdaroğlu, "Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun? Sandığa giderken 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diyen adamı unutmayın. Bunu söyleyen kişiyi unutmayın" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'nın 8 ilçesini kapsayan 'Batı Antalya' ziyaretlerinin ikinci gününde, geceyi geçirdiği Kaş'ta, Emin Erdem Meydanı'nda halka seslendi. Parti otobüsü üzerinden konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarın kimsenin geleceğe umutla bakmasını sağlamak istemediğini, önlerine engeller konulduğunu kaydetti. 
 
'NEDEN BASKI VE ŞİDDET'
 
Adana'da, bir vatandaşın milletvekillerine isimsiz dilekçe göndererek Adana Valisi'ni şikayet ettiğini ve sonrasında Adana Valisi'nin şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldırdığını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Gecenin yarısında evi basılıyor, alınıp götürülüyor. Sonra bakıyorlar ki bu vatandaşın hiçbir kabahati yok. Böyle bir düzen, anlayış olabilir mi? Baskı neden, şiddet neden? Toplumu korkutmak istiyorlar" diye konuştu. 
 
TELEFONLARIMIZI DİNLESİNLER
 
Kimsenin umudunu yitirmemesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İstedikleri kadar baskı yapsınlar. Telefonlarımızı dinliyorlarmış; dinlemezlerse namerttirler. Dinlesinler telefonlarımızı.
 
Biz telefonlarımızda ihale mi dağıtıyoruz? Yok. Telefonlarımızla yandaşlarımıza, kardeşlerimize 'köşeyi dönün' diye devletin hizmetini mi sunuyoruz? Yok öyle bir şey. Bizim telefonlarımızı dinlerlerse şunu duyarlar.
 
Bir yerde haksızlık varsa haksızlıklara isyan ettiğimizi duyarlar. Çitçinin sorunu varsa, çiftçinin sorununu dile getirdiğimizi duyarlar. Esnafın sorunu varsa esnafın sorununu dile getirdiğimizi duyarlar. Bu nedenle, bizim telefonlarımızı dinlemelerinde yarar var. Belki vatandaşın dertlerini öğrenmiş olurlar."
 
2B'LER İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE
 
2B arazilerinin satışının Antalya'nın şu an için en önemli konusu olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, rayiç bedelin yüzde 50 indirilmesinin de yeterli olmadığını belirtti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Haber salmışlar Komisyon'daki milletvekili arkadaşlarımıza, 'Acele toplanıyoruz, değeri yüzde 50'ye düşüreceğiz' diye. 2B arazileri emlak vergisi değerini alıncaya dek CHP bu işin takipçisi olacak" dedi. 
 
'BUNU SÖYLEYEN ADAMI UNUTMAYIN'
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'deki konuşmasında, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ayrılık gayrılık olmadan, beraber mücadele edilerek özgürlük ve bağımsızlığa ulaştığını söyledi.
 
Hiç kimsenin, diğer vatandaşına 'Etnik kimliğin nedir' diye sormadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelik şu ifadeleri kullandı: "Diyor ya 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' İşte biz vatan için mücadele ediyoruz. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok.
 
Ben ülkemi seviyorum, bayrağımızı seviyorum, Misakı Milli'ye bağlıyım. Sevr'i bir köşeye atıp, Lozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu şehitlerin kanlarıyla 7 düvele kabul ettirdim mi? Ettirdim. Mesele bitmiştir. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur. Biz buna 'Atatürk milliyetçiliği' diyoruz. Biz bir siyasal bilinç devletiyiz. Her etnik kimlikten, farklı inançlardan yurttaşlarımız var. Ne kadar mücadele ederlerse etsinler halkımızı birbirine düşüremeyecekler. Düşüremiyorlar da zaten. Halkımızın sağduyusu yüksektir.
 
Bizim milliyetçilik anlayışımız kafatası milliyetçiliği değildir. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir, yurtseverliktir. Kim kime diyebilir ki, 'Ben senin milliyetçilik anlayışını ayaklarımın altına alıyorum?' Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun? Sandığa giderken 'Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyen adamı unutmayın. Bunu söyleyen kişiyi unutmayın."
 
İKİ ÖZÜR ALACAĞI
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, BDP'nin Karadeniz gezisi sırasında Sinop'ta çıkan olaylar nedeniyle, Samsun'da eşinin kanser tedavisi için bulunan CHP'li Belediye Başkanı'nın suçlandığını hatırlattı. BDP heyetinin açıklamaları nedeniyle daha sonra özür dilediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, benzer eleştirileri Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında da dile getirdiğini hatırlatarak, "Aynı özrü Recep Tayyip Erdoğan'dan da bekliyorum. CHP'den özür dileyeceksin" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan'dan iki özür alacağının bulunduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "İkincisi de şu: Yine ayaklarının karadan kesildiği bir günde, uçakta gazetecilere açıklama yapıyor. 'CHP'li belediyeler ihale yapıyorlar, yaptıkları ihaleyle PKK'yla para aktarıyorlar.' 'Sen başbakansın, hangi CHP belediyesi bunu yaptıysa ortaya çıkar, çıkarmazsan namertsin' demiştim. Çıkaramadı."
 
BAŞBAKAN İFTİRA ATIYOR
 
Başbakan Erdoğan'ı iftira atmakla suçlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İki özür alacağım var. Çıkacak bu milleten özür dileyecek. Bizim belediye başkanlarımız halka hizmet eder. Eksiği, kusuru, yanlışı olabilir ama bizim belediye başkanlarımız hesap vermekten korkmaz, her kuruşun hesabını herkese verir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız üzerinde sistemli baskılar var. Sanıyorlar ki, bunlardan korkacağız. Korksaydık siyasete girmezdik zaten" diye konuştu.
 
BELDELERİ YENİDEN AÇACAĞIZ
 
Kaş'ta CHP'li Kaş Belediyesi'nce yaptırılacak halk pazarının temel atma törenini gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle Kaş'ın Kalkan Beldesi'ne geçti. Beldede vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 2B arazilerinin satışa konu rayiç bedellerine yönelik şikayetleri dinledi.
 
Kılıçdaroğlu, bu işin takipçisi olacaklarını, ancak vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi. 
 
Fransa'nın 63 bin belediye tarafından idare edildiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ""Belediyeler halkın sorunlarına yerinde çözümlerini üretebileceği mekanlardır. Bu beldeyi neden, hangi gerekçeyle kapatıyorsunuz? CHP iktidarında kapatılan bütün belediyeleri yeniden açacağız" diye konuştu.
 
Türkiye'nin yeni bir yönetime, saygın bir ülke olmaya ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Bunun için Türkiye'nin CHP'ye, CHP iktidarına ihtiyacı var. Gün ayrışma günü değildir. Gün birleşme günüdür" diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset