Kılıçdaroğlu:Ahlak her şeyin temeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Naylon faturacıların Maliye Bakanlığı yapmadığı bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Ahlak her şeyin temelidir. O temeli yeniden sağlıklı bir şekilde inşa edeceğiz. Tek umudum var, tek gücüm var, o da sizsiniz. Ben hiç

Kılıçdaroğlu:Ahlak her şeyin temeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Naylon faturacıların Maliye Bakanlığı yapmadığı bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Ahlak her şeyin temelidir. O temeli yeniden sağlıklı bir şekilde inşa edeceğiz. Tek umudum var, tek gücüm var, o da sizsiniz. Ben hiç kimsenin önünde diz çökmedim, hiçbir ülkeye gidip ’bana destek verin’ demedim, hiçbir yerden talimat almadım. Talimat alacaksam Türk milletinden alacağım ben" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Çankırı Belediyesi’nin önündeki meydanda düzenlenen mitingde, Çankırı’nın sürekli göç veren bir kent olduğunu söyledi. Ankara’da çok fazla Çankırılı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ankara’daki akrabalarınıza telefon edin, ’Çankırı ayağa kalkıyor, Ankara’daki Çankırılılar da ayağa kalksın’ diyin" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek boşanma rakamlarının son dokuz yılda yaşandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ailelerin mutsuz olduğunu, bu mutsuzluğu gidermek için de "Aile Sigortası" projesini hayata geçireceklerini anlattı.

"Aile Sigortası" projesini açıkladığında kendisine kaynağın sorulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Sen İstanbul’a 50 milyar dolarlık kanal yapacaksın, kimse ’kaynağı nereden buluyor’ diye hesap sormayacak. Ben yoksulların karnını doyuracağım diyorum, ’parayı nereden bulacaksın?’ diyor" ifadesini kullandı.

"Aile Sigortası" projesine nasıl kaynak aktaracağı hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, "100 liradan 2 lirasını fakire ayırdığınız zaman bu ülkede yoksulluk diye bir şey kalmayacak. Allah aşkına 100 liradan 2 lirayı ayıran adama ’kaynak nerede’ diye soru sorulur mu? Size sözüm var, AKP’nin Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında 15 ay olan askerliği önce 9 aya, kademeli olarak da 6 aya indireceğini söyledi. Gençlere bu vaatte bulunduğu zaman Başbakan Erdoğan’ın kendisine "Memleketi kim savunacak" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cevabını vereceğim, dut yemiş bülbüle döndüreceğim onu. Nedir cevabı? Senin oğlun Burdur’da 21 gün askerlik yaparken ’memleketi kim savunacak’ diye

aklına gelmiyor da vatandaşın oğlu 9 ay askerlik yapınca mı senin aklına geliyor? Buradan söylüyorum; biz bu memleketi yedi düvele karşı mücadele ederek aldık.

Yedi düvele karşı dişimizle, tırnağımızla, iman gücümüzle mücadele ettik. Eğer koşullar uygun düşerse, koşullar oluşursa biz yaşlı genç, kadın erkek demeden

yeniden Milli Mücadele’yi yaparız, yeniden Kuvayı Milliye’yi başlatırız. Değil 21 gün, gerekirse bu memlekette 21 yıl da askerlik yaparız."

Meydanda "Resmi dili Türkçe olan bir ülkede Türkçe öğretmeniyim ama işsizim" yazılı afişi işaret eden Kılıçdaroğlu, iktidarlarında atanamayan öğretmen diye bir kavram olmayacağını söyledi.

"TIPIŞ TIPIŞ (RASMUSSEN’E) OY VERDİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde emekliler için intibak yasasını çıkaracaklarını, YÖK’ü kaldıracaklarını, öğrencilerin yurt sorununu da iki yıl içinde çözeceklerini söyledi.

YGS’de şifre iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Kopya yoksa şifre niye var" sorusuna halen bir cevap alamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu sorunun cevabı hala havada. Efendim ’savcı bakmış da kopyayı tespit edememiş.’ Eğer sen önce sonucu açıklarsan, efendim ’kopya yok’ dersen zaten yargı senin emrinde, o da senin dediğini tasdik ediyor. 1 milyon 700 bin çocuğun günahı, ahı Ankara’da oturanların boynundadır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında taşeron işçi uygulamasına son vereceklerini söyledi.

İktidar olmaları halinde ilk dört ayda Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Naylon faturacıların Maliye Bakanlığı yapmadığı bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Ahlak her şeyin temelidir. O temeli yeniden sağlıklı bir şekilde inşa edeceğiz. Tek umudum var, tek gücüm var, o da sizsiniz. Ben hiç kimsenin önünde diz çökmedim, hiçbir ülkeye gidip ’bana destek verin’ demedim, hiçbir yerden talimat almadım. Talimat alacaksam Türk milletinden alacağım ben" dedi.

Öte yandan Çankırı mitingi öncesinde Eldivan, Şabanözü, Orta ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, buralardaki kısa konuşmalarında vatandaşlardan oy istedi. Kılıçdaroğlu, Orta ilçesindeki konuşmasında Başbakan Erdoğan’a televizyon ekranında buluşma çağrısını yineledi.

Başbakan Erdoğan’ın halka verdiği sözü tutmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Rasmussen kendi ülkesinde Başbakan iken Peygamber Efendimizin karikatürü çizilmişti. Türkiye’de de tepki çekmişti, hatırlarsınız. Başbakan çıkıp NATO Genel Sekreteri seçiminde ’Rasmussen’e oy vermeyeceğim’ dedi, ’eyvallah’ dedik ama gidip tıpış tıpış oy verdi. Bunları bilmenizi isterim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset