Kılıçdaroğlu "yüce divan" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlker Başbuğ'un tutuklanmasını yorumladı.

Kılıçdaroğlu "yüce divan" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde, ''Özel yetkili mahkemelerin adalet dağıtan birer mahkeme olmadığını, bunların siyasi otoritenin aldığı kararları onaylayan mahkeme olduğunu daha önce ifade etmiştim. Aynı düşüncemi sürdürüyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin, ''Anayasada, Genelkurmay başkanlarının Yüce Divan'da yargılanacağına ilişkin madde bile atlanıyor'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Uludere'yi perdeleme amacı taşıdığı yönünde iddialar var?'' sorusuna, ''Uludere'nin perdelenmesi için bunun yapıldığı belli'' yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldığı televizyon programında, "Siyasi otoritenin aldığı bir karar mı vardı bununla ilgili?" sorusuna ''Hayır'' yanıtını verdi.

Atalay, Kılıçdaroğlu'nun, Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin sözleriyle ilgili ''Çok sorumsuzca bir ifade. Doğrusu bir anamuhalefet partisi genel başkanının bu kadar yargıda yürüyen bir konuyu, siyasi iktidarla irtibatlandırması üzücüdür'' değerlendirmesinde bulundu.

Atalay, ''Ana muhalefet partisi genel başkanının böyle keskin ifadelerle çok yanlış bir şey söylemesi... Bazen düşünüyorum, cevap vermeye bile değmez'' dedi.

Davutoğlu: Peşinen yargıda bulunmak doğru değil

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ile Dışişleri Bakanlığında yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, şunları söyledi:

"Hukuki süreçlerde, bu süreç devam ederken peşinen yargılarda bulunmak doğru değil. Ümit ederiz, bu hukuki süreç en kısa sürede tamamlanır ve hukuk devleti önünde bütün vatandaşlar zaten eşit konumdadır."

Çelik: Olay iddialar çerçevesinde değerlendirilmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, ''İlk kez böyle bir olayın meydana gelmesi önemli ama iddialar ve savunmalar çerçevesinde bu olayı değerlendirmek doğru olur. Çünkü, içerikten, bilgiden yoksunuz'' dedi.

Çelik, İlker Başbuğ'un ''Görevimdeyken olsaydı keşke'' dediğinin de aktarılması üzerine, ''Bu olay basit bir olay değil. Türkiye'de bu noktalarda görev yapmış insanın değerlendirmeleri bu çerçevedeki değerlendirmelerdir, saygı duymak gerekiyor'' açıklamasında bulundu.

Bahçeli: Vahim bir hadise

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, yaptığı yazılı açıklamada Başbuğ'un tutuklanmasını ''vahim'' bir hadise olarak nitelendirerek, ''Artık iyice şirazesinden çıkan darbe soruşturma ve iddialarının nerede duracağı ve kimleri kapsamına alacağı belirsiz ve şaibeli bir duruma gelmiştir'' iddiasında bulundu.

Bahçeli, ''Konumu ve görevi ne olursa olsun, hiç kimsenin Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensuplarını terör örgütü üyesi ya da yöneticisi gibi göstermeye hakkı ve haddi yoktur'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler