Kılıçdaroğlu: Yalancıdan!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını sert bir dille eleştirdi.Kılıçdaroğlu, "Türkiye ve dünyada saygınlığı olmayan adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Doğulu ve batılı hiçbir lider yalan s

Kılıçdaroğlu: Yalancıdan!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını sert bir dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye ve dünyada saygınlığı olmayan adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Doğulu ve batılı hiçbir lider yalan söyleyen biriyle aynı kareye girmek istemez. Bugün adaylığını açıklayan Erdoğan'ın ne doğuda ne batıda itibarı vardır" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Sözlerime Diyarbakır’dan başlamak istiyorum. Terörün önlenmesi konusundaki düşüncelerimizi bütün kanaat önderiyle paylaştım. Düşüncelerimi ifade ettim ama, destekleyen bütün kanun tekliflerimizi de önergelerimizi de onlarla paylaştım. Sorun parlamentoda toplumsal uzlaşmayla çözülür dedim. Örneğin 5 Ocak 2013’te şu konuşmayı yapmıştım Bu ülkede kan dökülmesini istemiyoruz. Akılla mantıkla sağ duyuyla tarihsel birikimimizle bu sorunu çözebiliriz. Bir samimi ve dürüst olacaksınız. İki gizli ajandanız olmayacak. Millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Dört ana muhalefet veya millete bilgi vereceksiniz. Gayet açık fikirlerimizi ifade ettik. 

"YALANCIDAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ"

Bugün 3. cumhurbaşkanı adayı da belli oldu. Büyük törenlerle alkışlarla belli oldu. Dualar edildi. Ben daha önce bu grupta kimlerin cumhurbaşkanı adayı olamayacağını açıklamıştım. Yine açıklamak istiyorum. Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan biri cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü anayasaının temel çatısı bu ilkeye oturur. Yasama organı parlamento yargı mahkemeler benim için ayakbağıdır diyorsa onun aday olmaması lazım.  Vatandaşına tokat atan derdini anlatmak isteyen çiftçiye 'ananı da al git' diyen birinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Rezil oluruz dünyada. Sizden bizden ayrımı yapan aday olamaz. Kin ve öfkeyi dil olarak kullanan kin ve öfkeden medet uman gençlere seslenirken kininizi unutmayın diye öğüt veren birinden aday olamaz. 

Bir cumhurbaşkanı adayı çıkıyor. Halkı birbirine düşürmek için kavga için 'camide içki içildi' diye yalan söylüyor. Yine insanları birbirine düşürmek için Kabataş İskelesi'nde başörtülü bir bacımıza 150 kişi birden saldırdı diyorsanız böyle bir adamdan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cuma günü yayınlayacağız demişti. 53 cuma geçti. Ortada bir şey yok. Yalan söyleyenden Cumhurbaşkanı adayı olamaz.  

"ERDOĞAN'IN İTİBARI YOK"

Türkiye ve dünyada saygınlığı olmayan adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Doğulu ve batılı hiçbir lider yalan söyleyen biriyle aynı kareye girmek istemez. Bugün adaylığını açıklayan Erdoğan'ın ne doğuda ne batıda itibarı vardır. Hepsi dışladı. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir adayı içine sindiremez.  

Sanatı ve sanatçıyı dışlayan birinden aday olmaz. Sanat ve sanatçı çok çok önemlidir. Tarihin hangi devrine giderseniz gidin sanat ve sanatçı hep el üstünde tutulmuştur. Eğer siz sanatçıyı küçümserseniz o zaman cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. Olursanız bütün dünya size sanatçı düşmanı olarak bakar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset