Kılıçdaroğlu sert konuştu

 Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerimizi gönderdim 'Gidin o kampa bakın, ajanlar, casuslar cirit atıyor' diye. Hükümet yasak getirmiş 'Bu kampa giremezsiniz' diye. Şimdi ben cevap bekliyorum hükümetten; O kampta kimleri eğitiyorsunuz? Müslüman kanı dökülsün di

Kılıçdaroğlu sert konuştu

 

Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerimizi gönderdim 'Gidin o kampa bakın, ajanlar, casuslar cirit atıyor' diye. Hükümet yasak getirmiş 'Bu kampa giremezsiniz' diye. Şimdi ben cevap bekliyorum hükümetten; O kampta kimleri eğitiyorsunuz? Müslüman kanı dökülsün diye adam mı yetiştiriyorsunuz?" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un 90'ncı yıldönümü kapsamında Afyonkarahisar'a geldi. Kılıçdaroğlu, Emirdağ İlçesi girişinde, aralarında CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, CHP Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile çok sayıda partili tarafından karşılandı. Büyük bir konvoy ile Emirdağ'a giriş yapan Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında vatandaşlarla buluştu.

 

BRÜKSEL'DEKİ GİBİ TERCİHİNİZ SOSYAL DEMOKRAT OLSUN

 

Yürüyerek tek tek vatandaşlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu'na büyük ilgi gösterildi. Parti otobüsü üzerinden ilçe meydanında vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Emirdağlılar'la birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

 

"Brüksel'e gittiğimde oradaki sosyal demokrat partili biri, 'Kemal bey biz burada bir miting yapmak istiyoruz, siz gelir misiniz?' dedi. 'Niye?' dedim. 'E burada Emirdağlılar çok fazla' dedi. 'Söz geleceğim' dedim. Ve gerçekten de Brüksel deyince aklımıza hep Emirdağ geliyor. Oradaki Emirdağlılar ağırlıklı olarak tercihlerini sosyal demokrat partilerden yana kullanıyor. Çok sayıda arkadaşımız şimdi yaz tatilini geçirmek için buraya geldi. Avrupa'da oyunuzu nasıl kullanıyorsanız Türkiye'de de oyunuzu öyle kullanın." 

 

KUVAYİMİLLİYE RUHU OLAN YENİ CHP

 

'Yeni CHP' dediği zaman bazen kendisine kızanlar olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Vay efendim ne demek yeni CHP. Yeni CHP milletin iradesine saygı duyan, genlerinde Kuvayimilliye ruhu olan, 26 Ağustoslara sahip çıkan, halktan yana parti üreten parti demektir" diye konuştu,

 

MİLLETVEKİLLERİ HATAY KAMPINA ALINMADI

 

Suriye'de binlerce Müslümanın birbirini öldürdüğünü belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Dün milletvekillerimiz bir kampı ziyaret etmek istediler. Türkiye Cumhuriyeti toprağından söz ediyorum ben. Milletvekillerimize dediler ki 'Siz bu kampa giremezsiniz.' Niye giremiyoruz, orası Amerikan üssü mü? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları. Bir milletvekiline 'Siz bu kampa giremezsiniz' dediğiniz zaman, orada gayrimeşru işler dönüyor demektir. Meşru işler yok o ortamda demektir. Milletin iradesi ile seçilen milletvekiline Türkiye Cumhuriyeti topraklarında siz yasak koyabilir misiniz?"

 

O KAMPTA KİMLERİ EĞİTİYORSUNUZ?

 

Bir dönem de kendilerine "Siz Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz" denildiğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz değil Sivas'ın ötesine, dünyanın her kesimine gideriz, kendi toprağımıza da gideriz. Şimdi ben milletvekillerimi gönderiyorum. Ya şu Hatay'da ne oluyor, vatandaş kaygı içinde, ajanlar cirit atıyor. Casuslar cirit atıyor. 'Gidin bakın' diyorum, hükümet yasak getirmiş. 'Bu kampa giremezsiniz' diyor. Niye giremiyoruz o kampa? Şimdi ben soruyorum bu hükümete; O kampta ne var? O kampta kimleri eğitiyorsunuz siz? O kampta Müslüman kanı dökülsün diye adam mı yetiştiriyorsunuz siz?" diye konuştu.

 

'YENİ ADRES CHP'

 

Yeni adresin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eski Anavatan, eski Doğru Yol Partililer, eski Demokrat Partililer, geçen seçimlerde 'İktidar bozulmasın düzenimiz iyiydi' diyerek gidip AKP'ye oy veren yurttaşlarım; Hepinizi CHP'nin çatısı altına bekliyorum" dedi.

 

CHP Lideri'nin konuşması, sık sık 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganıyla kesildi. 

 

Emirdağ'daki konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu bir kahvede oturup vatandaşlarla çay içip sohbet etti. BDP milletvekillerinin PKK teröristleriyle kucaklaşmasını hatırlatan bir vatandaşa Kemal Kılıçdaroğlu, "Orada medya, BDP milletvekilleri, teröristler var, bir tek hükümet yok. Hükümet nerede? Birlikte aşacağız bunları" karşılığını verdi. 

 

ECEVİT'TEN ALINTI YAPTI

 

Kılıçdaroğlu daha sonra Bolvadin'e bağlı Kemerkaya Beldesi'ne geçti. Burada vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından gittiği Bolvadin ilçe girişinde atlılar tarafından karşılandı. Bolvadinlilere parti otobüsünün üzerinden hitap eden Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

 

"Bu ülkenin bağımsızlığını elde edebilsek, kendi gücümüz, kendi onur, kararlılığımızı ortaya koyup başaracağız. Örnek mi istiyorsunuz, rahmetli Ecevit 'Egemen güçler Afyonu ekmeyeceksiniz, dediler. Egemen güçlere karşı benim köylüm afyonu ekecek ve kazanacak' dedi. Kıbrıs'a çıktı, bakın Kıbrıs'a çıktığı tarihten bu yana hiç kimsenin burnu kanamış değil. O bir halk adamı, halk lideriydi. 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' dedi. Aynısını söylüyorum. Suriye'de insanlar birbirini öldürüyor. Başkasının kayığına binmeyeceksin, klavuzun karga olmayacak. Onun için söylüyorum. Sana ne Suriye işinden. Sen nasıl bir hükümetsin. Sen nasıl başkasının talimatlarıyla hareket ediyorsun. Ben söylüyorum, CHP genel başkanı sadece Türk milletininden talimat alır. Amerika'dan talimat almam."

 

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle Sultandağı İlçesi'ne doğru yola çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler