Kılıçdaroğlu: "Sadece 4 yıl"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun genel seçimler için kendisine yaptığı İzmir milletvekilliği teklifine “İzmir’den aday olmak benim için şeref ve onurdur. Yetkili organlarımızla görüşeceğiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel

Kılıçdaroğlu: "Sadece 4 yıl"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun genel seçimler için kendisine yaptığı İzmir milletvekilliği teklifine “İzmir’den aday olmak benim için şeref ve onurdur. Yetkili organlarımızla görüşeceğiz” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, Başkan Kocaoğlu’nun milletvekili teklifinin kendisine sürpriz olduğunu ifade ederek, “Kocaoğlu sürpriz yaptı. İzmir’den aday olmak benim için şeref ve onurdur. Yetkili organlarımızla görüşeceğiz” dedi.
 
CHP iktidarlığında yoksulluğu tarihe gömeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, işsiz tek bir kişinin bile kalmayacağını dile getirdi.
 
“SADECE 4 YIL YETKİ İSTİYORUM”
 
İzmir’den 77 milyon vatandaşa seslendiğini aktaran Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “İzmir’den 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Sizden sadece 4 yıl yetki istiyorum. 4 yılın sonunda göreceksiniz. Türkiye’de açlık yok, Türkiye’de yoksulluk olmayacaktır. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı, huzurun olduğu Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği, devletin vatandaşlarına hizmet ettiği, şiddetin acının olmadığı Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Anneler size sesleniyorum. Çocuklarınıza nasıl bakıyor, nasıl seviyorsanız ülkenizi de aynı şekilde sevdiğinizi biliyorum. Önümüzdeki seçimler çok önemli, yeniden düşünmemiz gerekiyor. Şunu unutmayın, bir 4 yıl değil, iki 4 yıl değil, 3 dört yıl geçirdiler. Ülkenin hali ortada. Kadınlar üzerindeki şiddeti görüyorsunuz. Gencecik çocuklar öldürüldü. Benim size sözüm var. Bana oy versin vermesin. Hiçbir yurttaşımızı ayırmayacağız. Beni siyasi anlayışımda yandaş yok, vatandaş vardır.”
 
KADINLARA ÖNSEÇİM MÜJDESİ
 
Demokrasiyi yaşatan tek parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Ankara, İzmir ve İstanbul’da önseçimlerde birinci sıradaki adayların kadın adaylar olacağı müjdesini verdi.
 
İktidar olduğunda ve Başbakanlığı döneminde kadınlar ve gençlere öncelik vereceğini de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Benim kadınlara bir sözüm daha var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yüzde 70’i kadın olacak. Gençlere sözüm var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda CHP iktidarı döneminde 40 yaşın üstünde kimse olmayacak. Emekli kardeşlerim, zor şartlarda yaşadığınızı biliyorum, zor geçindiğiniz de biliyorum. Size sözüm var. Namus sözümdür, onur sözümdür. Benim başbakanlığımda Ramazan ve Kurban Bayramları’nda size birer maaş ikramiye vereceğiz. Diyorlar ki parayı nereden bulacaksınız? Unutmayın ben maliyeciyim. Devletten sonra en büyük bütçeleri yönettim. Para nasıl harcanır, yönetilir çok iyi bilirim. Parayı nereye harcayacağınız önemli. Biz iktidarlığımız da yandaş için akbabalar için çalışmayacağız. Sadece ve sadece halk için çalışacağız.”
 
“ARZUM ÇOCUKLARIN OKULA HUZUR İÇİNDE GÖNDERİLMESİDİR”
 
Ege Üniversitesi’ndeki kavgada MHP’li Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu da aktaran Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Hiçbir üniversitede sorun istemeyiz. Annelerin ve babaların çocukları hangi koşullarda okuttuğunu hepimiz biliyoruz. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz, barış içinde Türkiye istiyoruz. En büyük arzum çocuklar okula giderken huzur içinde annelerinin göndermesidir. Her 4 üniversite öğrencisinden birisi işsiz. Yoksulluk aldı başını gidiyor. Karamsar bir tablo var. Ama bu tabloyu yıkmak bizim boynumuzun borcudur. Herkese aş, herkese iş olacak. İzmir’de insanlar sokaklarda özgür geziyor, CHP’li belediyeler çalışıyor. İstanbullu CHP’li belediyelerin olduğu yere gider, nefes almak için. Muğla’ya gidin, Aydın’a gidin güzel tablo göreceksiniz. Erzurum’da Çat’a gidin. Tek CHP’li belediye olan Çat’a gidin. Nereye el attıysak güzel bir tablo çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kredisinden yüksektir. 4 yıl istiyoruz sadece 4 yıl. Hiç kimsenin etnik kimliği, inancı, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır başımız üs. Bütün AK Partililer duysun. 12 yıl oy verdiniz, Türkiye’yi cehenneme döndürdüler. Geldiğimiz nokta bu. Ben 12 yıl demiyorum. 4 yılda onların yaptıklarının 2 katını yapacağız. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz, işsizlik olmayacak. Halk için çocuklarımız için çalışacağız. Her kuruşun hesabını ülkeye vermek namus görevimizdir.”
 
“İZMİR’DEN TEHDİTLE OY ALAMAZSINIZ”
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın geçtiğimiz gün dile getirdiği bütçe kesintileriyle ilgili çıkışına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bizim yaptığımız 5 yıllık stratejik planımızın şakülünü kaydırmak üzere bir çalışma içerisine girmek istiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yasa, bu madde ile taciz edileceğini altını defalarca çizdik. Önemli olan adil, tarafsız, evrensel ahlak kurallarına, hukuk sistemine uyarak çalışmak hizmet etmektir. 8 tane AKP’li belediye ile 2 tane MHP’li belediyeyi diğer CHP’li belediye ile ayrım yapmaksızın hizmet ettik. Bütün mesele, seçim arifesinde bir atraksiyondur. Takdir yetki merkezi hükümetin ama bunu değerlendirmek İzmirli hemşerilerimizin dedim. İzmirli hemşerilerimiz bunu değerlendirmek zorunda dedim. İzmirlilerin sınavından, onların kantarından üç defa geçtik. Onların güvenini kazandık. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ayrım yapanlar hem 7 Haziran’da hem de önümüzdeki süreçte İzmirlilerden gerekli cevabı mutlaka alacaklardır. 81 vilayetin 80 tanesini bana oy ver sana hizmet edeyim diye oy almak için baskı yapabilirsiniz. Ama Anadolu’nun en aydın kentinden, İzmir’den, cumhuriyetin demokrasinin laikliğin kalesinden böyle bir tehditle oy alamazsın, alamayacaksın. İzmirli üç seçimdir olduğu gibi bu seçimde de gerekli cevabı verecektir.”
 
KILIÇDAROĞLU’NA İZMİR’DEN ADAYLIK TEKLİFİ
 
Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na sürpriz çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Sizden bir talebim var. İzmir’den aday olmanızı, cumhuriyetin kalesinden aday olmanızı istiyorum. Sizi İzmir milletvekili olmaya davet ediyorum. Önseçim kararı aldığınız için CHP’yi çok memnun ettiniz, teşekkür ediyoruz. Demokrasiyi İzmir’de taçlandırmanızı istiyoruz. Genel Başkan’ımızı İzmir’den milletvekili yapmak için hepinizi çalışmaya davet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.
 
“ATATÜRK’E VE BAYRAĞA DİL UZATAN BİZİM DÜŞMANIZMIZDIR”
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise şunları söyledi: “Yaşadığımız dönemi bize yaşatanları kınıyorum. Türkiye bu yönetimlere layık değil. Değişik ihtilaller gördüm ama bu dönem gördüğüm çirkinlikleri ve cumhuriyete olan çirkinlikleri hiç görmedim. Ama bundan Atatürk’e dil uzatan, bayrağa el uzatan bizim düşmanımızdır” dedi. Karabağ konuşmasında ayrıca Mersin’de geçtiğimiz hafta yaşanan Özgecan Arslan cinayetini de kınayarak, “Türkiye hiçbir dönem kadın cinayetlerinin bu kadarını görmedi. Kadına saygı göstermeyen, kadınına sahip çıkmayan hiçbir yerde başarı yoktur” diye konuştu. Hasan Karbağ, son olarak yaklaşan seçimlere dönük mesajlar vererek “Siz iktidar olmayı yaşadınız mı? Ben iktidardaki bir partinin üyesi olmayı, belediye başkanı olmaya tercih ederim. Benim bakanlarım olsun, kapısını çalayım. Benim başbakanım olsun. Benim cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü bir hükümetim olsun istiyorum. Bayraklı’da bu hükümetin yapamadığı her şeye biz destek veriyoruz, biz gerçekleştiriyoruz. Sağlık hizmetlerini de biz yürütüyoruz. Nerede bu devlet? Okullar CHP’li belediyeler olmasa yıkılacak. Ona da biz koşturuyoruz. Nerede bu Milli Eğitim Bakanlığı? Kaymakamlık yardımları ile ayakta duran bu düzen yıkılsın. Türkiye’deki bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler bizi asla yıldıramazlar ama uğraştıracaklar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler