Kılıçdaroğlu rest çekti

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kapsamında TBMM'de düzenlenen özel oturumda konuştu. Başbakan'ın ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'nun gündeminde T.C.'nin devlet kurumlarından kaldırılması ve tutuklu vekiller vardı. Kılı

Kılıçdaroğlu rest çekti

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kapsamında TBMM'de düzenlenen özel oturumda konuştu.
 
Başbakan'ın ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'nun gündeminde T.C.'nin devlet kurumlarından kaldırılması ve tutuklu vekiller vardı. Kılıçdaroğlu 23 Nisan mesajını T.C. vurgusu ile bitirdi; "23 Nisan'ı da T.C.'yi de silemezsiniz"
 
Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Kemal'in konuşmasını hatırlatarak ''24 Nisan 1920 günü TBMM'de kürsüye çıkar ve bir konuşma yapar. Şöyle diyor M. Kemal Paşa "Vatanın mukedarratına el koymak" yeryüzündeki milletler arasında başka bir meclis yok. Bu Meclis Kurtuluş savaşı ruhyla hareket etmiştir. Çünkü onların ruhu Kuvayı milliyedir. 23 Nisan 1920'de ortaya konulan ruh devam etmelidir.'' dedi.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
 
Bu yüce Meclis'in kişilik ve kimliğini unutmamalıyız. Bu Meclis gazi meclisdir. Kurucu meclistir. Bu meclis milliyetçi ve devrimcidir. Şanı ve şerefi büyüktür. Fakat öyle bir kavram vardır ki; ama en önemlisi olmazsa olmaz o kavramın hukuktur. Bu Meclis varlığını hukuk ve bu halka borçludur.
 
TUTUKLU VEKİL HATIRLATMASI
 
Herkesin eline vicdanına koyup şunu söylüyorum hukuk dışı yollarla 8 üyesi hapiste olan bir milletvekilerinin kaçıncı 23 Nisan'ı. Ortada bir şey yokken. Milletin vicdanına hükmetmesi mümkün mü.
 
''23 NİSAN'I DA T.C.'Yİ DE SİLEMEZSİNİZ''
 
Hukukun içinde kalarak sorunlarımızı çözmeliyiz. Bir 23 Nisan'ı daha kutluyoruz. Bu bayram barışın bayramı, bu bayram Anadolu'nun yoksul çocuklarının bayramıdır.
 
Onun için 23 Nisan'ı gönüllerden silmek mümkün değildir. Kimsenin de buna cesareti yoktur. Tıpkı Türkiye Cumhuriyet'i ve T.C. gibi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset