Kılıçdaroğlu: Onlara hayranım

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülke, istihbaratı başka bir ülkeden gelecek bilgilere dayandırıyorsa, başarılı olma şansı zayıftır. Önce, Türkiye'nin kendi istihbaratını çok sağlıklı bir şekilde temellendirmesi gerekiyor” dedi.Çeşitli programl

Kılıçdaroğlu: Onlara hayranım

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülke, istihbaratı başka bir ülkeden gelecek bilgilere dayandırıyorsa, başarılı olma şansı zayıftır. Önce, Türkiye'nin kendi istihbaratını çok sağlıklı bir şekilde temellendirmesi gerekiyor” dedi.

Çeşitli programlara katılacağı Malatya'ya gitmek üzere uçakla Elazığ'a gelen Kılıçdaroğlu, havaalanında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve partililerce karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Elazığ'da bulunmaktan ve bu kentin havasını teneffüs etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Lise yıllarının Elazığ'da geçtiğini, kenti ve Elazığlıları çok iyi bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Onlara hayranım. Hayranlığımı her ortamda, her zaman dile getiriyorum. Elazığ'a sık sık, fırsat buldukça gelmekten de özel bir keyif alıyorum. Elazığ yiğit, yiğitlerin harman olduğu bir yer aslında. Gakkoşların memleketi burası. Burada Elazığlılarla beraber olmak beni mutlu ediyor. Elazığlılar İzmir Fuarı'nda bir etkinlik yapmışlardı, oraya katıldım. Ankara'daki toplantılar olursa Ankara'daki toplantılarına katılırım. Kendimi bir Elazığlı olarak görüyorum. Elazığ'da bulunmaktan da son derece memnunum.”

İSTİHBARAT TARTIŞMALARI

Kemal Kılıçdaroğlu, “Son günlerde artan terör olaylarında istihbarat tartışması başladı. Gaziantep Valisi, istihbaratta bir zaafın olmadığını söyledi. Size göre istihbaratta bir zafiyet var mı?' sorusu üzerine, istihbarat konusunda ciddi eksikliklerin olduğunu Türkiye'de herkesin kabul ettiğini savundu.

Hükümet çevrelerinin özellikle terör konusunda ABD'nin istihbarat yönünden daha fazla destek vermesi gerektiğini ısrarla dile getirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Ancak şunu söyleyeyim; bir ülke, istihbaratı başka bir ülkeden gelecek bilgilere dayandırıyorsa başarılı olma şansı zayıftır. Önce, Türkiye'nin kendi istihbaratını çok sağlıklı bir şekilde temellendirmesi gerekiyor. Eğer bunu yapmayıp da 'Başka bir yerden bana istihbarat gelsin. Ben o istihbarata dayanarak terörü önleyeceğim' diye yola çıkıyorsa, bu, istihbaratta ciddi zafiyete yol açar. Dolayısıyla siz terörle mücadelede başarılı sonuç elde edemezsiniz.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüne binerek konvoy eşliğinde Malatya'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler